> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Before I started school, people felt that

时间:2024-03-12 03:58:40 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Before I started school, people felt that」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/408685.html
题目内容:

Before I started school, people felt that 1 was not going to be successful.At the age of four I started speech lessons because basically I could not speak well enough for anyone to understand me.The story goes downhill from here.

The first grade was a struggle.I not only had difficulty speaking, but also felt nervous about the fact that I was expected to learn to read and I just couldn't do it.The second grade was not much better.I still struggled with the inability to read.It was in the third grade that the school district built a new school close to my home.I remember going there with my parents and helping to get the school ready so that we could move to the new one.However, things were still not much better as far as my schooling was concerned and did not get better for the next two years.

It was in the fifth grade.Mrs.Wakefield was my teacher, and if ever there was a teacher that deserved a gold star, it was her.She did not make me feel defeated.On the contrary, she did her best to let me know that I could be whatever I wanted to be.And that is just what I did.

For the past 22 years, I have been a fifth grade teacher.Because of Mrs.Wakefield's influence on my life, I am now encouraging students who have had difficulties in their lives to believe that they can overcome any difficulty and become someone.I have won numerous awards up to now, such as Teacher of the Year.I owe it all to one fifth grade teacher who believed in me and challenged me to be all that I could be.

小题1:The writer ______ when he was in the third grade.

A.did better in reading

B.began speech lessons

C.went to a new school

D.received a high award小题2:We can learn from the passage that the writer ______.

A.is a very successful teacher now

B.thinks teaching is a challenging job

C.has solved problems with his own effort

D.works in the same school with Mrs.Wakefield小题3:What is the writer's purpose in writing the passage?

A.To express his devotion to his work.

B.To show his respect to a special teacher.

C.To share his teaching experience with us.

D.To tell us his story of overcoming difficulties.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

答案解析:

本文主要讲了作者在小时候时,成绩并不理想,直到五年级时,她遇到了一位非常好的老师,作者的人生发生改变。作者已经是一位成功的优秀教师,她一直感激那位老师对自己的帮助。

小题1: 根据It was in the third grade that the school district built a new school close to my home.I remember going there with my parents and helping to get the school ready so that we could move to the new one.故选C。

小题2:根据I have won numerous awards up to now, such as Teacher of the Year.故选A。

小题3: 根据全文内容以及I owe it all to one fifth grade teacher who believed in me and challenged me to be all that I could be.故选B。

点评:这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读注意事项:

1、关注连词,分析文章逻辑结构。

2、聚焦代词,明辨指代关系。

3、抓住关键词语,利用平行结构、上下文(包括定义、释义、举例、对比、标点)进行判断与推理。

4、了解一些构词法,从词根的特殊含义入手。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。