> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

John Blanchard was studying the crowd maki

时间:2024-03-12 03:28:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「John Blanchard was studying the crowd maki」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/408034.html
题目内容:

John Blanchard was studying the crowd making their way through the station. He was looking for the girl whose heart he knew, but whose face he didn' t, the girl with the rose.

When reading a book in a Florida library a year before, John became interested not in the contents of the book, but in the notes penciled in the margin (空白处). The handwriting reflected a thoughtful soul and beautiful mind. He discovered the former owner' s name in the front of the book: Miss Hollis Maynell.

He located her address and wrote a letter introducing himself. The next day he was shipped overseas to serve in the army. During the next year, they grew to know each other through the mail and their friendship developed. John requested a photograph, but she refused, saying if he really cared, it wouldn' t matter what she looked like. When the day finally came for him to return home, their first meeting was suggested--7:00 pm. at the Grand Central Station in New York.

She wrote," You' ll recognize me by the red rose I wear on my coat. "So now John was in the station to meet the girl with a rose.

As a pretty and slim girl in green came over, John noticed her blue eyes like flowers in spring. He walked directly towards her , entirely forgetting she was not wearing a rose. As John came closer to her, he saw another woman with a red rose stood nearby. Well past 40, this woman had graying hair done under a worn hat. Seeing the girl in green walk quickly away, John felt as if he were split(劈开) in two. He desired to follow that girl, but longed for the woman whose spirit had truly companioned and supported him.

The woman looked gentle and sensible. John went to her, saying, "1' m Captain John Blanchard. You must be Miss Maynell. I am glad to meet you here. May I take you to dinner?"

She replied with a smile, I don' t know what this is about. But the lady in green who just went by, begged me to wear this rose on my coat. She said if you asked me out to dinner, l' d tell you she is waiting for you in the big restaurant across the street. She said it was some kind of test!"

小题1:John was eager to know the former owner of the book because .

A.he was very interested in the contents of the book

B.he was impressed by the notes written by the owner

C.the book offered him practical and valuable advice

D.there was address of the former owner in the book小题2:What happened to John after getting in touch with Miss Hollis Maynell?

A.He began to serve the army abroad.

B.He was seriously wounded in the war.

C.He went on a business tour in Europe.

D.He asked Miss Maynell for a photo.小题3:What do we know about the woman with a rose?

A.She was Miss Maynell' s close companion.

B.She was a conductor working in the station.

C.She knew nothing about John' s appointment.

D.She was paid to carry out a love test on John.小题4:Which would be the best title of the text?

A.The Meeting in the Station

B.The Girl with a Rose

C.A Soldier and a Girl

D.A Meeting of the Heart

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

本文讲述的是Miss Hollis Maynell和John Blanchard在多年交流以后的初次见面的戏剧的故事。

小题1:B 细节题。根据第二段2,3,4行John became interested not in the contents of the book, but in the notes penciled in the margin (空白处). The handwriting reflected a thoughtful soul and beautiful mind.可知他感兴趣的是对方所写的笔记。故B正确。

小题2:A 细节题。根据第三段第2句The next day he was shipped overseas to serve in the army.可知A正确。

小题3:C 推理题。根据文章最后一段1,2行She replied with a smile, I don' t know what this is about. But the lady in green who just went by, begged me to wear this rose on my coat.可知这个女的对于这一切一无所知,只是Miss Hollis Maynell临时找来的。故C正确。

小题4:D 主旨大意题。本文讲述的是Miss Hollis Maynell和John Blanchard在多年交流以后的初次见面的戏剧的故事。故D正确。

点评:本文讲述的是Miss Hollis Maynell和John Blanchard在多年交流以后的初次见面的戏剧的故事。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。