> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There is only one winner and in this case

时间:2024-03-12 03:17:28 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There is only one winner and in this case」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/407777.html
题目内容:

There is only one winner and in this case it is Gina Rinehart who has won it all. In her own words, "beauty is an iron mine", Gina suggested her recipe for glory and fame. She has been announced as the richest woman of the world by BRW (formerly Business Review Weekly) in May 2012. Let's read more about her life and journey to the top.

Georgina "Gina" Hope Rinehart was born on 9th February, 1954 in Perth, Western Australia, to Hope Margaret Nicholas and Lang Hancock, the mining king. Her father discovered one of the world's biggest reserves in the early 1950s. Gina gained lots of knowledge of the iron-ore industry while working with her father. She married an Englishman Greg Milton, at the age of 19 and together they had two children, John Langley and Bianca Hope. Soon the marriage broke off and she remarried in 1983. Frank Rinehart and Gina had two children: Ginia and Hope. Frank died in 1990. Since then, Gina has devoted herself to her work and empire.

She was the sole heir (唯一继承人) of her family's wealth. Then after her father died in 1992, she started her professional career as the Executive Chairman of Hancock Prospecting Pty Limited (HPPL) and other privately owned group of companies. At that time, the company centered its functioning to mining-related explorations and accumulation of vast mining leases (租约). From there, Rinehart worked her way towards transforming the leases into profit earning mines. She also worked together with other companies to raise capital. Her efforts made the business increase three times in 2011 as much as before.

At home, Rinehart was working to expand the family business, but she did not satisfy herself with it. In 2010, she stepped into the media industry by acquiring 10% stake (股份) in Ten Network Holdings. Afterwards, she went on to hold stake in Fairfax Media, proving that mining is not her only interest. In June 2012, by increasing her stake in Fairfax to 18.67%, she became the largest stakeholder in the company. With this, she now stands at the head of $US 29.3 billion worth of an empire. Two new projects related to the mining sector in Central Queensland and Roy Hill are expected to begin in 2013.

Gina Rinehart has made her way from being Australia's Richest Woman to Australia's Richest Person and then to World's Richest Woman.

小题1:According to Gina Rinehart, what makes her successful and famous?

A.Her own beauty.

B.Her wealth.

C.Her family.

D.The iron-ore industry.小题2:What’s the main idea of the second paragraph?

A.Gina Rinehart’s business career.

B.Gina Rinehart’s education.

C.Gina Rinehart’s life and family.

D.Gina Rinehart’s two marriages.小题3:How old was Gina Rinehart when she succeeded her father?

A.She was 58 yeas old.

B.She was 62 years old.

C.She was 38 years old.

D.She was 36 years old.小题4:After being the Executive Chairman, Gina Rinehart made several reforms EXCEPT ______.

A.stepping into the media industry

B.transforming the leases into profit earning mines

C.working together with other companies to raise capital

D.focusing on mining-related explorations and accumulation of vast mining leases小题5:Which of the following can best describe Gina Rinehart?

A.Poorly-educated.

B.Stubborn.

C.Hardworking.

D.Modest.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:C

小题4:D

小题5:C

答案解析:

文章介绍了全球最富有的女人GinaRinehart,她的出生,家庭和她的成就。

小题1:细节题:从第一段的句子:In her own words, "beauty is an iron mine", Gina suggested her recipe for glory and fame.可知她认为是铁矿让她成功的。选D

小题2:段落大意题:第二段介绍了她的出生,家人和婚姻,所以选C

小题3:计算题:从第二段的句子:Georgina "Gina" Hope Rinehart was born on 9th February, 1954 in Perth, 和第三段的句子:Then after her father died in 1992, she started her professional career as the Executive Chairman of Hancock Prospecting Pty Limited (HPPL) 可知是在38岁的时候接替她父亲的,选C

小题4:排除题:从第三段的句子:the company centered its functioning to mining-related explorations and accumulation of vast mining leases (租约).可知这是公司的一贯的做法,不是她的改革。其他选项从三,四段都可以找到。选D

小题5:推理题:文章多处提现她是很勤奋的:如Her efforts made the business increase three times in 2011 as much as before.和She also worked together with other companies to raise capital.等句子:选C

点评:文章介绍了全球最富有的女人GinaRinehart,她的出生,家庭和她的成就。细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。