> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When first entered ,Vanak Restaurant does

时间:2024-03-12 03:10:32 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When first entered ,Vanak Restaurant does」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/407628.html
题目内容:

When first entered ,Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob(烤羊肉串)hit the senses ,you are incapable of calling it anything less.

Owned by a local couple, this Persian restaurant has an inviting, homelike atmosphere that many restaurants lack.

The space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly charming.

Lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customers, especially those experienced in the delights of Middle Eastern cooking.

A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, watching news events on TV, drinking a black tea known as Persian chai, and reading local Persian newspapers all the while trying to finish off their plate piled with food.

The variety of food at the restaurant is limited, but the amount of each dish is fairly large. Most of the meals can serve two people and are under $10,so not only is it affordable but practical as well.

The food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架).

The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.

One delicious and extremely healthy dish is the Joojeh Kabob, which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread. Another great kabob is the Chelo Kabob, kabob consisting of grilled beef.

Although the restaurant is small, the atmosphere and the food is delicious. It is a place that should not be overlooked.

小题1:When first entering the restaurant, one can find that it

A.is splendidly decorated

B.has pleasant smells of kabobs

C.is crowded with dining tables

D.looks like a common restaurant小题2:What activity is also mentioned apart from dining in the restaurant?

A.Watching news events on TV

B.Drinking a kind of black coffee

C.Reading local English newspapers

D.Discussing world topics in low voices小题3:The food of the restaurant

A.is served in small amounts

B.is rather expensive

C.is rich in variety

D.is very health小题4:It can be inferred from the passage that the restaurant .

A.occupies a large space

B.owns a favorable location

C.is popular for its special food

D.has a quiet environment inside

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:D

小题4:C

答案解析:

本文叙述了一家餐馆看起来不像一家餐馆,但闻到烤肉的味道才知是一家餐馆,它的面积不大,地理位置是在一个不起眼的地方,有舒适安静温馨的环境,就是它的特殊的诱人的食物吸引了人了。

小题1:细节理解题。根据When first entered ,Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob(烤羊肉串)hit the senses ,you are incapable of calling it anything less.有了香气扑鼻的烤肉串,Vanak Restaurant还是个餐厅,故选B。

小题2:细节理解题。根据in the corner talking loudly about world topics, watching news events on TV,故选A。

小题3:细节理解题。根据The food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the grill,故选D。

小题4:推理判断题。根据综观全文可知,这个餐馆面积不大,地理位置是在一个不起眼的地方,有舒适安静温馨的环境,就是它的特殊的诱人的食物吸引了人,故选C。

点评:推理判断题根据语句之间的逻辑关系、段内的语义关系及篇章的语义关系,从段落、篇章的角度理解文章的主旨、作者的观点和态度。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。