Audrey Hepburn is one of Hollywood’s all-t
时间:2024-03-12 03:06:43 栏目:学习方法
题目内容:
Audrey Hepburn is one of Hollywood’s all-time greatest actress. She is famous not only in the USA, but also in other parts of the world.
Hepburn was born in Belgium on May 4, 1929. She began taking ballet (芭蕾) lessons at a very young age. She loved dancing and her dream was to become a successful ballet dancer. She had put most of her effort into ballet training before she entered the film industry.
In 1951, Hepburn was chosen to play the lead role of a young princess in the Hollywood film Roman(罗马) Holiday. It was a big success and Hepburn became famous immediately. She won an Oscar for Best Actress for her role in this film.
During her life time, Hepburn earned four more Oscar nominations(提名). Some well-known films that she acted in include Funny Face, Breakfast at Tiffany and My Fair Lady.
Hepburn also devoted much of her time to charity(慈善). She spent the last few years of her life working closely with UNICEF to help poor children in different parts of the world. She was honoured with a number of awards(奖励) because of her efforts in helping them.
小题1:Hepburn was born in ________.
A.USA
B.Belguim
C.Italy
D.England小题2:Her dream was to become a successful ______ when she was very young.
A.singer
B.trainer
C.dancer
D.director小题3:______ made Hepburn a big success.
A.Roman Holidays
B.Funny Face
C.Breakfast at Tiffany’s
D.My Fair Lady小题4:Hepburn was honoured with a number of awards because she __________.
A.acted in many films
B.was good at ballet
C.gave everything to others
D.did her best to help poor children
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:D
答案解析:
本文叙述了Audrey Hepburn的情况,她是好莱坞的著名的演员,她在年轻时想当一个芭蕾舞演员,后来当了演员并获得了奥斯卡最佳女演员奖,她现在花费一些时间从事慈善事业,并因此而得到了一些奖励。
小题1:细节理解题。根据Hepburn was born in Belgium 故选B。
小题2:细节理解题。根据She loved dancing and her dream was to become a successful ballet dancer. 她在年轻的时候想成为芭蕾舞演员,故选C。
小题3:细节理解题。根据In 1951, Hepburn was chosen to play the lead role of a young princess in the Hollywood film Roman(罗马) Holiday. It was a big success and Hepburn became famous immediately. 故选A。
小题4:细节理解题。根据She was honoured with a number of awards(奖励) because of her efforts in helping them.故选D。
点评:细节理解题可以分为集中型细节理解题和分散型细节理解题。集中型:就文章的单个细节提问,答案在原文中出现的位置一般也位于单句话或几句话中。因为具体细节不同,出题形式千变万化,因题而异。分散型:题目涉及到文章某一段或几段,甚至贯穿全文的各个位置,需要考生寻找文章中的多个细节。请注意,分散型细节理解题并不意味着题目的正确答案出现在文章的不同位置,正确答案往往也是关于文章的某一个句子或细节。只是说文章的干扰选项是关于不同的细节,需要我们在定位的时候阅读某一个区域。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅