> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was seven years old my mom was diag

时间:2024-03-12 02:38:25 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was seven years old my mom was diag」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/406920.html
题目内容:

When I was seven years old my mom was diagnosed(诊断) with cancer. For this type of cancer the survival rate was low. My family was extremely upset and shocked. I was too young to understand. I had no idea that everyday with my mom had to be the absolute best because we didn’t know if it would be our last. I didn’t understand why everyone was suddenly taking time out of their busy lives to come over and sit on our couch.

The doctors told us my mom might survive with surgery(外科手术). But it could also kill her. She agreed to have it. The surgery was scheduled for the day after the Columbus Day. The day before the surgery I had off from school, and my mom planned the best day of my life. The day began with her waking me up saying, “Kate, I have a surprise for you. Come see.” The surprise was a doll I had wanted for the longest time. Throughout the day, she told me everything that she thought I would need to know to grow up and be a good person; she told me to be the best I could be and that I would always make her proud. The day was filled with laughter. For the first time in a long time I could see she was happy. Really happy.

The day passed and the next day, it was time for the surgery. There were no tears; I think I understood that I could lose my mom, because they did tell me she could die. We waited all day for news from the doctor. Everyone jumped when a door opened or anyone walked into the waiting room. Finally the doctor came in, and the news was what we had prayed (祈祷) for.

The experience that my family went through was truly a roller coaster. I will never forget that day together, and how her illness pulled our family closer. I understand now how lucky we were. I truly appreciate life and honor my mom for being so strong.

小题1:After the author’s mother fell ill, people _____.

A.took turns to look after the author

B.tried to spend more time on their work

C.spared more time to stay with the mother

D.asked the doctors to operate on the mother at once小题2:It can be inferred that the author’s mother ______.

A.tried to show her love to her daughter before the operation

B.didn’t agree to have the operation

C.had always been happy before the operation

D.was very nervous the day before the operation小题3:What is the third paragraph mainly about?

A.How the doctors operated on the mother.

B.How the family prayed for the mother.

C.How the mother struggled against cancer.

D.How the family waited for the operation result.小题4:What does the author mean by the underlined sentence in the text?

A.Life is always full of hardships.

B.Life is full of both pain and happiness.

C.Life is always filled with pleasure.

D.Life is fair for everyone all the time.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章介绍作者的妈妈被诊断出癌症,使家人多花时间陪妈妈。因为妈妈的坚强的意志力和家人的爱,妈妈的手术很成功。

小题1:细节题:从第一段的句子:I didn’t understand why everyone was suddenly taking time out of their busy lives to come over and sit on our couch.可知大家都多花时间陪妈妈。选C

小题2:推理题:从第二段的句子:my mom planned the best day of my life.可知妈妈是想在手术前,表示她是多么爱女儿。选A

小题3:细节题:从第三段的句子:We waited all day for news from the doctor.可知大家都在等手术的消息,选D

小题4:句意理解题:这句话是说;我们家的经历就像过山车,就是说人生有痛苦也有快乐。选B

点评:本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。