> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Winston Churchill was born into a famous f

时间:2024-03-12 02:32:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Winston Churchill was born into a famous f」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/406792.html
题目内容:

Winston Churchill was born into a famous family.His father was a successful politician.However, as a boy, Churchill was considered a slow learner in school.Later he entered the Army and saw action in various countries.

In October 1900, Churchill began his political career.For the next sixty years Churchill’s work as a great politician was both brighter and more difficult than his father’s had been.In 1939 German attacked Poland.Churchill prepared to fight.In 1940 he became the Prime Minister of English.

France fell.The Germans fought their way through Western Europe.It looked as if Britain was about to lose the war.Was it now possible to ask for peace, and listen to Hitler?

Churchill spoke: “I have nothing to offer but blood, hard work , tears and sweat… You ask what is our policy? I will tell you, it is to fight, by sea , by land and air, with all our force and with all the strength that God can give us.You ask what is our aim? I can answer in one word: Victory.”

The Germans began moving their armies to the French coast and prepared to go to war with British.The British had not enough guns to go around.Churchill gave the answer: “ We shall defend our island, whatever the cost may be.We shall fight on the coast ; we shall fight on the landing grounds; we shall fight in the fields and in the streets; we shall fight in the hills; we shall never give up.”

By his courage and hard work, Churchill heartened his people and other nations fighting together against Hitler.Victory finally came when the Germans lost World War II.

Churchill died in 1965 and was given a state funeral.This was a fitting payment to one of all the greatest men the world had ever seen.

小题1:Churchill ______ before he became a politician.

A.was a slow student

B.was an army man

C.helped his father in his career

D.had little interest in politics小题2:The Germans attacked British _______.

A.after France was defeated

B.before France fell

C.soon after Poland was attacked

D.before Churchill became the Prime Minister小题3:The underlined word “heartened” probably means ______ in this passage.

A.surprised

B.encouraged

C.asked for

D.called for小题4:Which of the following is NOT true?

A.Churchill had worked as a politician for more than sixty years.

B.The writer admired and respected Churchill very much.

C.Churchill was not so clever as his father.

D.Churchill was one of the most inspiring, brave and wise leaders in the British history.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:B

小题4:C

答案解析:

本文主要讲述了英国著名首相丘吉尔的一生的主要故事。

小题1:B 细节题。根据文章1,2段.Later he entered the Army and saw action in various countries.

In October 1900, Churchill began his political career可知他是先参军,如何才从政,故B正确。

小题2:A 推理题。根据文章第三段France fell.The Germans fought their way through Western Europe.It looked as if Britain was about to lose the war.可知德国是在打败法国以后才准备进攻英国,故A正确。

小题3:B 推理题。根据本段 By his courage and hard work, Churchill heartened his people and other nations fighting together against Hitler.Victory finally came when the Germans lost World War II.可知他是在鼓励他的国民为了胜利而斗争,故该词是指鼓励的意思,故B正确。

小题4:C 细节题。根据第二段1,2行 In October 1900, Churchill began his political career.For the next sixty years Churchill’s work as a great politician was both brighter and more difficult than his father’s had been可知他做政客的表现比他爸爸的预料要更好,说明C项说法是错误的。

点评:本文主要讲述了英国著名首相丘吉尔的一生的主要故事。本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。