> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A gentle breeze blew through Jennifer’s ha

时间:2024-03-12 02:01:48 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A gentle breeze blew through Jennifer’s ha」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/406110.html
题目内容:

A gentle breeze blew through Jennifer’s hair. The golden red sun was setting. She was on the beach, looking up at the fiery (火红的) ball. She was amazed by its color, deep red in the middle, softly fading into yellow. She could hear nothing but the waves and the seagulls flying up above in the sky.

The atmosphere relaxed her. After all she had been through, this was what she needed. “It’s getting late,” she thought, “I must go home. My parents will be wondering where I am.”

She wondered how her parents would react, when she got home after the three days she was missing. She kept on walking, directing herself where she spent every summer holiday. The road was deserted. She walked slowly and silently. Just in a few hundred meters she would have been safe in her house.

It was really getting dark now. The sun had set a few minutes before and it was getting cold, too. She wished she had her favorite sweater on— it kept her really warm. She imagined having it with her. This thought disappeared when she finally saw her front door. It seemed different. Nobody had taken care of the outside garden for a few days. She was shocked: her father was usually so strict about keeping everything clean and tidy, and now... It all seemed deserted. She couldn’t understand what was going on.

She entered the house. First, she went into the kitchen where she saw a note written by her father. It said, “Ellen, there is some coffee ready. I went looking.” Ellen was her mother but — where was she? On the right side of the hallway was her parents’ room. She went in. Then she saw her. Her mother, lying on the bed, was sleeping. Her face looked so tired, as if she hadn’t slept for days. She was really pale. Jennifer would have wanted to wake her up but she looked too tired. So Jennifer just fell asleep beside her. When Jennifer woke up, something was different... she wasn’t in her mother’s room and she wasn’t wearing the old clothes she ran away in. She was in her snug bed in her pajamas (睡衣).

It felt so good being back home. Suddenly she heard a voice, “Are you feeling better now? You know you got us very, very scared.”

小题1:What does “This thought” in the fourth paragraph refer to?

A.The feeling of being warm in her favorite sweater.

B.Her worry about her parents.

C.The idea of going back home.

D.The feeling of getting back home safely.小题2:Her father didn’t take care of the garden because _______.

A.he had to look after his wife

B.he was busy looking for her

C.he was not strict in his job

D.he no longer enjoyed working there小题3:How did Jennifer probably feel when she came back home?

a. worriedb. crazyc. tired d. disappointed e. shocked f. excited

A.a, c, e

B.a, b, c

C.b, c, e

D.d, e, f小题4:What can we conclude from this passage?

A.In fact Jennifer’s mother had been sick for days.

B.As Jennifer walked towards home, she became increasingly scared.

C.Having experienced a lot outside, Jennifer felt home was really warm and safe for her.

D.When she found the garden deserted, she realized she got cross.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:A

小题4:C

答案解析:

本文叙述了珍妮弗离家出走了几天后,回到家中,看到父母为了找她花园没人打理,父母身体都累垮了,自己也感到很疲惫,最后还是感觉家里是温暖的安全的。

小题1:细节理解题。根据She wished she had her favorite sweater on— it kept her really warm. She imagined having it with her.可知这里指她想穿一件她最喜欢的毛衣,故选A。

小题2:细节理解题。根据Ellen, there is some coffee ready. I went looking.父亲忙着找作者,没有时间去顾及花园,故选B。

小题3:细节理解题。根据She wondered how her parents would react, when she got home after the three days she was missing. 可知她是担心的;She was shocked故选震惊的; So Jennifer just fell asleep beside her. When Jennifer woke up, something was different... she wasn’t in her mother’s room 可以看出她是很累的,故选A。

小题4:推理判断题。根据在外面度过的经历后,珍妮弗感到家是温暖的、安全的。故选C。

点评:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。该题要求在理解表面文字的基础上做出判断和推论,从而得到文章的隐含意思和深层意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。