> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A neighbor of mine, while visiting his mot

时间:2024-03-12 01:29:55 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A neighbor of mine, while visiting his mot」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/405421.html
题目内容:

A neighbor of mine, while visiting his mother in Boston, took her to a shoe store to buy a new pair of shoes. While she was trying on different styles, my neighbor took the manager aside. “When she picks out a pair that she likes,” he said, “Just tell her that the price is 12 dollars. I’ll pay the regular(正常的)price. I don’t care how much it is.”

The following week, my neighbor was walking by the shoe store and the manager recognized him and called him in.

“What’s the problem?” asked my neighbor as he entered the store.

“Wasn’t my check any good?”

“That’s not it,” answered the manager, “The problem is that your mother is bringing all her friends in for those 12-dollar shoes!”

小题1:My neighbor went to Boston ________.

A.to buy shoes for his mother

B.to see his mother

C.to pay for the shoes he had bought for his mother

D.to see the manager of the shoe store小题2:The regular price my neighbor had paid must be _______.

A.12 dollars

B.lower than 12 dollars

C.higher than 12 dollars

D.unknown to himself at all小题3:It seems very probable that my neighbor wanted to _______.

A.please his mother

B.cheat his mother

C.cheat the manager

D.please his mother’s friends小题4:The manager called my neighbor in when he saw him because______.

A.he didn’t have enough shoes for his customers(顾客)

B.my neighbor’s mother had taken a wrong pair of shoes

C.there was something wrong with his check

D.he found it hard to satisfy his customers小题5:What do we know about the character(个性) of my neighbor’s mother?

A.She would like to buy expensive things.

B.She would like to buy cheap things.

C.She would like to help others when they’re in trouble.

D.She would like to have her son pay for her shopping.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

小题5:B

答案解析:

本文讲述的是我的邻居的母亲喜欢买便宜的东西,所以我的邻居为了满足她,故意让老板把价格说低一些。没有想到他的母亲介绍她的朋友来这家店里买东西,让店主很无奈。

小题1:B 细节题。根据文章第一句A neighbor of mine, while visiting his mother in Boston, took her to a shoe store to buy a new pair of shoes.可知他是去波士顿看望他的妈妈的,故B正确。

小题2:C 推理题。根据文章最后一段“That’s not it,” answered the manager, “The problem is that your mother is bringing all her friends in for those 12-dollar shoes!”可知这双鞋不仅12美元,他的母亲觉得很便宜,就带领别人都来买了。故C正确。

小题3:A 推理题。根据第一段后3行“When she picks out a pair that she likes,” he said, “Just tell her that the price is 12 dollars. I’ll pay the regular(正常的)price. I don’t care how much it is.”

可知他这样做是为了让妈妈很开心,让她感觉到自己买到了便宜货。故A正确。

小题4:D 推理题。根据文章最后一段“That’s not it,” answered the manager, “The problem is that your mother is bringing all her friends in for those 12-dollar shoes!”作者邻居的妈妈带来的人太多了,让老板感觉没有办法满足他们的要求。故D正确。

小题5:B 推理题。根据文章第一段可知作者故意让老板把价格说低,正是因为他的母亲喜欢买便宜的东西。故B正确。

点评:本文讲述的是我的邻居的母亲喜欢买便宜的东西,所以我的邻居为了满足她,故意让老板把价格说低一些。没有想到他的母亲介绍她的朋友来这家店里买东西,让店主很无奈。本文要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。