Before she appeared on the reality show (真
时间:2024-03-12 00:40:39 栏目:学习方法
题目内容:
Before she appeared on the reality show (真人秀) Britain's Got Talent, Susan Boyle was just an ordinary middleaged British woman.Now all this is going to change.
She lives in a house with her cat Pebbles in a tiny Scottish town.Because of learning difficulties, she doesn't have much education.But what she does have is a very good voice.As a kid, she sang in church and choirs and school plays.For a living, she sang at local pubs.
When she took the stage on April 10th her hair was untidy and her clothes seemed just_one_step_up_from rags.The audience laughed at her.
But then she opened her mouth.A few bars into the song and the laughing audience went silent.A beautiful voice was singing I Dreamed a Dream from the musical Les Miserables.Everyone was amazed.At the end of her song, the audience jumped to their feet and applauded wildly.
Almost overnight, Susan became a household name.She won fans and millions of admirers.Her online videos have drawn over 85.2 million hits.
Susan's story proved the truth of an old saying: “Never judge the book by its cover.” Susan may look ordinary, and doesn't have much dress sense, but she can certainly sing.
Susan's fans admire her courage, as much as they do her voice.She has experienced mockery and many disappointments, but her love for music has kept her going, which is worth anyone's respect.
小题1:According to the passage, Susan Boyle ________.
A.is a famous young actress
B.became famous after a show
C.used to be a good student
D.is good at dancing and has millions of admirers小题2:The underlined phrase “just one step up from” in the third paragraph probably means ________.
A.far from
B.close to
C.different from
D.the same as小题3:The audience jumped and applauded wildly because ________.
A.her hair was untidy and her clothes seemed just one step up from rags
B.she looked very funny
C.she sang so well that everyone was amazed
D.she made a foolish mistake in the end小题4:Susan Boyle has many fans now because of ________.
A.her beautiful face
B.her knowing how to dress
C.her good education
D.her beautiful voice and courage小题5:The passage is mainly about ________.
A.how to win fans
B.how to sing well
C.a woman's sudden success
D.a woman's simple life
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:C
小题4:D
小题5:C
答案解析:
本文介绍苏珊·波伊尔在英国著名电视选秀节目“英国达人”一夜成名的故事。
小题1:细节理解题。根据第四段“Almost overnight, Susan became a household name.”可知苏
珊·波伊尔在电视选秀节目“英国达人”的一次演出后就一夜成名,故选B项
小题2:词义猜测题。根据文中的“her hair was untidy”和“The audience laughed at her”可知她的穿着不好,接近于破烂(rags),故选B项。
小题3:细节理解题。根据第三段“A beautiful voice was singing I Dreamed a Dream from the musical Les Miserables. Everyone was amazed. At the end of her song, the audience jumped to their feet and applauded wildly”可知,人们欢呼鼓掌是因为她确实唱得太好了,故选C项。
小题4:逻辑推理题。根据最后一段“Susan’s fans admire her courage, as much as they do her voice…but her love for music has kept her going, which is worth anyone’s respect.”可知人们是因为她漂亮的歌喉和勇气而迷恋她,故选D项。
小题5:主旨大意题。本文主要介绍“没星相指数”很高的苏珊·波伊尔在电视选秀节目“英国达人”的一次演出后就一夜成名,故选C项。
点评:本文介绍苏珊·波伊尔在英国著名电视选秀节目“英国达人”一夜成名的故事。测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅