When I was a boy, I belonged to the Boy Sc
时间:2024-03-12 00:29:47 栏目:学习方法
题目内容:
When I was a boy, I belonged to the Boy Scouts(童子军),so I used to go camping every summer, and once something happened which I have never been able to explain.
We were camping in a place above a river. After arriving, we all rushed down to the river and had a swim. Standing by the river, we noticed that it was surrounded by cliffs (悬崖).If someone wanted to reach the river at this point, he had to walk past our camp.
Several days later, the scoutmaster had to be away for a day. That afternoon, we had supper early. We were sitting round the fire, eating and talking, when a man walked past and went down towards the river. We all felt that this man looked very strange, but, because each of us was afraid of looking very stupid, no one said anything.
We ate rather slowly, taking as long as possible. After finishing, we collected our plates together so that we could take them to the river where we always washed them. But no one moved towards the river, we stood looking at each other ashamed. Then all shouting at once, we began talking about the man who had walked past us. We agreed how strange he looked and we wondered what he could be doing by the river. We knew that he could only return by passing through our camp.
An hour passed. Then one of the boys suggested we should creep(悄悄移动)down by the river so that we could see what the man was doing. Moving very slowly and keeping in the shadow, we crept down towards the bank. One boy climbed a tree so that he could see everything clearly. He called to us that there was no one there, so we ran down to the bank, looking everywhere carefully. We could not understand where the man had gone.
When it got dark, we went back to our camp feeling bewildered. We told the scoutmaster what had happened in the evening. Smiling, he doubted that we had seen the man, but finally suggested we go and look again. We did, but there was no one there.
Many years have passed, but I still remember it as if it were yesterday. What did we see? I do not know.
小题1:The writer in the text mainly tells us _________.
A.the story of his childhood
B.a strange camping experience
C.about a stranger by the river
D.about a good place for camping小题2:Why did the boys eat their supper slowly?
A.They wanted to delay going to the river bank.
B.They were waiting for their scoutmaster.
C.They had a supper earlier than usual.
D.They were talking while eating.小题3:The underlined word “bewildered” in the text probably means _________.
A.ashamed
B.nervous
C.unable to understand
D.eager to know something小题4:When he heard what had happened, the scoutmaster __________.
A.realized who the man was
B.started to worry about the man
C.went back to look for the can
D.felt it hard to believe the boys小题5:The writer still remembers the event because________.
A.the boys acted foolishly
B.the camping place is beautiful
C.there has been no explanation for the event
D.he particularly enjoyed his camping that summer.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:D
小题5:C
答案解析:
文章介绍作者童年时露营的时候遇到一个奇怪的陌生人的经历。
小题1:主旨题:文章介绍作者童年时露营的时候遇到一个奇怪的陌生人的经历。选B
小题2:推理题:从第三段的句子:We ate rather slowly, taking as long as possible. After finishing, we collected our plates together so that we could take them to the river where we always washed them. But no one moved towards the river, we stood looking at each other ashamed. 可知孩子们吃的很慢,是不想到河边洗盘子。选A
小题3:猜词题:从第五段的句子:We could not understand where the man had gone.可知这个单词是“不理解”,选C
小题4:细节题:从第六段的句子:he doubted that we had seen the man, but finally suggested we go and look again. We did, but there was no one there.可知老师不相信孩子说的话。选D
小题5:细节题:从最后一段的句子:but I still remember it as if it were yesterday. What did we see? I do not know.可知作者到现在还记得这件事,是因为没有个解释。选C
点评:文章测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅