> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

After my dad died on Aug.30, 2001, my moth

时间:2024-03-12 00:25:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「After my dad died on Aug.30, 2001, my moth」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/404081.html
题目内容:

After my dad died on Aug.30, 2001, my mother made sure we marked each anniversary. At first, my brothers and sister and I would travel hours to get home, but eventually we got to the point where just one or two of us would make it back to go to Mass with her and spend the day together.

The great love of her life, the man who broke up with her right before her college graduation, only to return two years later claiming he’d traveled the world and hadn’t found anyone to compare with her, remained a daily presence in her life. She spoke about him so often and kept his memory so alive that people were sometimes surprised to learn that he was gone. She took over the garden where he’d planted and made it her own.

When the 10th anniversary of his death approached, my mom began talking about it and planning for it weeks in advance. The date on her kitchen calendar was circled and marked R.I.P. (Rest in Peace). Of course she wanted all of us there and settled the dates for our coming back.

On Monday — the day before the anniversary — she went to morning Mass and walked downtown for lunch with friends, and later told my sister on the phone that she felt Dad still so close that as she was walking back home, she heard someone yell and thought, “Oh, there’s Dick.”

That evening she went out to water flowers, just as my father, 10 years before, had gone out to the garden to pick vegetables before he died. A neighbor heard the tin watering can strike the ground as she fell and hit her head. My mother died within hours, on Aug.30, 2011, the 10thanniversary. She needed to mark that anniversary, she wanted us all home and my dad had waited long enough.

小题1:From the second paragraph we know that the author’s father______.

A.traveled around the world and left her mother

B.left her mother first but returned two years later

C.had a quarrel with her before her graduation

D.was not the right man her mother wanted at that time小题2:We can infer from the passage that the author’s mother _____.

A.knew her last day was coming on Aug.30

B.kept everything of her father’s home

C.missed Father though he had passed away

D.remained a daily presence in his life小题3:Which of the following statements is true EXCEPT that _____.

A.Mother died the day before the anniversary of Father’s death

B.Mother died in the garden as Father did ten years ago

C.Mother died because she fell to the ground accidentally

D.Mother died on the same date when Father did ten years ago小题4:What does the writer imply in the underlined part of the last sentence?

A.She wanted us to stay at home.

B.Mother missed us very much.

C.Mother expected us to get back.

D.That day was her last day.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

答案解析:

本文是一篇记叙文,作者记述了在她爸爸十周年忌日的时候,他妈妈也意外的去世了,兄弟姐妹们不得不全部回家。

小题1:考查细节理解能力。根据文章第二段内容可知,故选B。

小题2:考查推理判断能力。根据全文内容推断,故选C。

小题3:考查细节理解能力。根据全故事内容,推断出错误项,可知答案为A。

小题4:考查把握作者意图的能力。根据全文内容的把握和结合最后一句的理解。可知答案为D。

点评:先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。这篇文章非常容易,根据问题找到相关问题的段落或句子,便可选出答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。