> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It is a truth universally acknowledged tha

时间:2024-03-12 00:22:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It is a truth universally acknowledged tha」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/404002.html
题目内容:

It is a truth universally acknowledged that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.

However little known the feelings or views of such a man may be on his first entering a neighborhood, this truth is so well fixed in the minds of the surrounding families that he is considered the rightful property of someone or other of their daughters.

“My dear Mr. Bennet,” said his lady to him one day. “have you heard that Netherfield Park is let at last?” Mr. Bennet replied that he had not.

“But it is, ” returned she, “for Mrs. Long has just been here, and she told me all about it.”

Mr. Bennet made no answer.

“Do you not want to know who has taken it?” cried his wife impatiently.

“You want to tell me, and I have no objection to hearing it.”

This was invitation enough.

“Why, my dear, you must know, Mrs. Long says that Netherfield is taken by a young man of large fortune from the north of England; that he came down on Monday in a chaise to see the place, and was so much delighted with it, that he agreed with Mr. Morris immediately; that he is to take possession before Michaelmas, and some of his servants are to be in the house by the end of next week.”

“What is his name?”

“Bingley.”

“Is he married or single?”

“Oh! Single, my dear, to be sure! A single man of large fortune; four or five thousand a year. What a fine thing for our girls!”

How so? How can it affect them?

“My dear Mr. Bennet,” replied his wife, “how can you be so tiresome! You must know that I am thinking of his marrying one of them.”

“Is that his design in settling here?”

“Design! Nonsense, how can you talk so! But it is very likely that he may fall in love with one of them, and therefore you must visit him as soon as he comes.”

“I see no occasion for that. You and the girls may go, or you may send them by themselves, which perhaps will be still better, for as you are as beautiful as any of them. Mr. Bingley may like you the best of the party. ”

小题1:The sentence “… a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife” means that ______.

A.a single man without money needn’t a wife

B.women want to get married to financial stable men

C.a single man who is financially stable needs a wife

D.once man becomes rich, he must want to get a wife小题2: From the conversation between the Bennets, we can conclude that Mrs. Bennet _______.

A.wanted to persuade her husband to visit the young man

B.wanted to get an invitation from their new neighbor to a party

C.asked for her husband’s permission to visit the new neighbor

D.wanted to tell her husband something about their new neighbor小题3:At the end of the passage, Mr. Bennet sounded _________ toward his wife’s proposal.

A.grateful

B.indifferent

C.delighted

D.interested

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

答案解析:

文章是《傲慢与偏见》的节选,通过Mrs. Bennet和丈夫的对话,看出Mrs. Bennet的势利。

小题1:句意理解题:这句话的意思是:普天之下众所公认的真理是,拥有万贯家财的单身男子必定需要个妻子。选C

小题2:细节题:从倒数第二段的句子:and therefore you must visit him as soon as he comes.”可知Mrs. Bennet想要说服丈夫去拜访这个年轻人。选A

小题3:态度题:从文章最后一段的句子:“I see no occasion for that. You and the girls may go, or you may send them by themselves,可知Mr. Bennet对这件事是不感兴趣的,选B

点评:这是文学著作的节选,内容有一定难度,对于考生的能力要求较高,但认真细致阅读,也不难发现答案。可以先看题目再读文章,这样可以提高阅读的速度。还要准确定位考点。特别是推理题,要结合上下文的暗示做题,掌握方法是关键

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。