Given that many people's moods (情绪)are reg
时间:2024-03-12 00:18:12 栏目:学习方法
题目内容:
Given that many people's moods (情绪)are regulated By the chemical action of chocolate, it was proBaBly only a matter of time Before someBody made the chocolate shop similar to a drugstore of Chinese medicine. Looking like a setting from the film Charlie&the Chocolate Factory, Singapore's Chocolate Research Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates.its founder is Chris Lee who grew up at his parents' comer store with one handalmost always in the jar of sweets.
If the CRF seems to Be a smart idea, that's Because Lee is not merely a seasoned salesperson But also head of a marketing department that has Business relations with Big names such as Levi's and Sony. That idea surely results in the imagination at work when it comes to making different flavored(味道)chocolates.
The CRF's produce is "green". made within the country and divided into 10 lines, with the Alcohol Series Being the most popular. The Exotic Series一with Sichuan pepper, red Bean (豆).cheese and other flavors一also does well and is fun to taste. And for chocolate snoBs,who think that they have a Better knowledge of chocolate than others, the Connoisseur Series uses cocoa Beans from Togo, CuBa, Venezuela , and Ghana, among others.
小题1:What is good about chocolate?
A.It serves as a suitaBle gift.
B.It works as an effective medicine.
C.It helps improve the state of mind.
D.It strengthens Business relations.小题2:Why is Chris Lee aBle to develop his idea of the CRF?
A.He knows the importance of research.
B.He learns form shops of similar types.
C.He has the support of many Big names
D.He has a lot of marketing experience.小题3:Which line of the CRF produce sells Best?
A.The Connoisseur Series.
B.The Exotic Series.
C.The Alcohol Series.
D.The Sichuan Series.小题4:The words "chocolate snoBs" in Paragraph 3 proBaBly refer to people who
A.are particular about chocolate
B.know little about cocoa Beans
C.look down upon others
D.like to try new flavors
最佳答案:
小题:C
小题:D
小题:C
小题:A
答案解析:
小题1:细节理解题。根据,第一句Given that many people's moods (情绪)are regulated By the chemical action of chocolate,...可知,作者假设的是巧克力能够调节人们的情绪,故选C。
小题2:细节理解题。根据,第五行 Lee is not merely a seasoned salesperson But also head of a marketing department...可知,Lee是市场推广部门的头头,Lee能够成功,主要是因为他有着丰富的市场推广经验,故选D。
小题3:细节理解题。根据,第二段第一行的with the Alcohol Series Being the most popular可知,卖得最好的是The Alcohol Series,故选C。
小题4:猜测词义题。snoB势利小人,chocolate snoBs指对巧克力很挑剔的人;故选A。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅