> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Once upon a time there was a crook(骗子)who

时间:2024-03-12 00:02:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Once upon a time there was a crook(骗子)who」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/403563.html
题目内容:

once upon a time there was a crook(骗子)who only thought about how to get money. What he hated most was when people were polite to each other, saying things like “please”, “thank you”, and “don’t mention it”.

The crook thought all those kinds of words were a waste, so he spent a lot of time inventing a machine which could steal words. With this machine, he planned to steal “please”, “thank you”, “don’t mention it”, and similar words people used to be polite. After he stole these words, he intended to take them apart and sell the letters to book publishers. After he started up his machine, people would open their mouths, intending to say kind and polite things, but nothing came out. All those words ended up inside the big machine.

The crook was happy with his success, but he didn’t count on (料想到)a couple of very special little girls. Those girls were deaf, and had to communicate with sign language. Because the machine couldn’t steal gestures, these girls continued being kind and polite. Soon they realized what had been happening to everyone else, and they found out about the crook and his plan. The girls followed him and found the machine busy separating all the words into letters. They approached the machine and started being polite to each other.

Try as it might, the machine couldn’t steal those words, and it started to suffer a power overload(超载). Finally, it exploded, sending all the letters it had gathered flying into the sky. These letters started coming down, like rain, and most ended up in the sea. After that, everyone could be polite again.

Seeing all those letters fall into the sea, those little girls had an idea. A little while later they opened a factory, making alphabetic spaghetti soup!

小题1:What the crook hated most was ______.

A.his machine

B.money

C.language

D.politeness小题2:The crook spent a lot of time inventing a machine to ______.

A.publish books

B.steal words

C.write letters

D.make alphabetic soup小题3:Why did the machine have no effect on the two girls?

A.Because they were kind and polite.

B.Because they were very clever.

C.Because the machine couldn’t steal gestures.

D.Because there was something wrong with the machine.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:C

答案解析:

这篇文章是一则小故事,一个讨厌礼貌的骗子发明了一台机器,这台机器可以偷走人们礼貌的语言,后来这台机器被耳朵失聪的小姑娘们所破坏。

小题1:根据What he hated most was when people were polite to each other, saying things like “please”, “thank you”, and “don’t mention it”.故选D。

小题2:根据The crook thought all those kinds of words were a waste, so he spent a lot of time inventing a machine which could steal words.故答案应为B。

小题3:根据Those girls were deaf, and had to communicate with sign language. Because the machine couldn’t steal gestures, these girls continued being kind and polite.故选C。

点评:本题型考查了对文章段落或某一板块的理解概括能力。先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。在词义与句义理解的基础上,结合上下文总结归纳某一段或几段的大意,对于把握文章主旨,分析全文结构都是至关重要的。纵观历年高考试题,阅读理解试题一般有以下几种题型:

一是直接回答who, whom, which, what, where, when, why, how等疑问词引起的细节问题;二是猜测词义题;三是推理判断题;四是综合概括题。在做阅读理解题时,一定要仔细看完,看清楚试题要求再作答,特别要注意NOT,TRUE,EXCEPT等词。有时,要先看题,后阅读文章,带着问题去读短文,可缩短阅读时间,效果也许会更好。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。