> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mr. Samson was a newspaper editor in Bosto

时间:2024-03-10 14:28:47 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mr. Samson was a newspaper editor in Bosto」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/399874.html
题目内容:

Mr. Samson was a newspaper editor in Boston, America. On the night of August 28, 1988, when he was on night duty, he dreamed that a volcano (火山) near the Island of Java erupted (爆发) , and that the local people were buried under lava (熔岩).

When he woke up from the bad dream with a start, he thought it was very interesting material, so he wrote it down on a piece of paper, left it on the desk and went home. Early in the morning, the editor-in-chief came to work and saw the paper. He took it for the latest news that something important had happened last night and published it immediately. only later did he find out it was just about what Mr. Samson had seen in his dream. But it was all too late because the newspaper had already been delivered (传送).And it caused a great panic.

In no time the editors met to discuss the serious problem. They finally decided to make an apology in the newspaper. Just at that time word came that a volcano on a small Island between Java and Sumatra did erupt. The eruption made the small island lose two thirds of its area, and the seismic sea waves caused tragedy (悲剧) in human.

小题1:The volcano on a small island between Java and Sumatra erupted _______.

A.on the night of August 28, 1988.

B.on the morning of August 28,1988.

C.on the night of August 29, 1988.

D.on the morning of August 29,1988小题2: The editor in the newspaper office ______.

A.didn’t make an apology in the newspaper

B.took back all the newspaper

C.made an apology to the readers in the newspaper.

D.didn’t realize the serious problem小题3:From the passage we learn that ______.

A.the eruption did little damage to the small island

B.Mr.Samson was an expert in volcanos

C.the newspaper would be more popular

D.Mr. Samson would lose his job for the news小题4:What is the best title for the passage?

A.The Bad News

B.News Leading to a Tragedy(悲剧)

C.Seeing is Believing

D.Dream News Became True

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

试题分析: 本文是一篇故事,介绍了在1988年8月28日的晚上,编辑Mr Samson梦到当地的火山喷发了,睡醒后他认为这件事非常有趣,就写了下来,放在桌子上。而这篇文章被主编误以为是新闻而发表了。正当他们因为故事的虚假而准备向公众道歉时,火山却真地喷发了。

小题1:D推理判断题。 根据文章第一段On the night of August 28, 1988, he dreamed that a volcano (火山) near the Island of Java erupted和下文 Early in the morning,内容可知火山喷发是在他做梦的第二天,也就是1988 8月29日。

小题2:A细节理解题。根据文章末段可知正当他们决定要向公众道歉的时候传来了火山喷发的消息,所以他们实际上没有道歉,选A。

小题3:C推理判断题。报纸提前报道了火山喷发的消息,由此推断人们会对这家报纸会更加信任,报纸也会更受人们欢迎,选C。

小题4:D主旨大意题。文章主要讲述了报纸的主编Mr Samson梦到火山喷发的事情竟然成了现实的事情,故D选项内容可以概括中心,选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。