> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I’m a real book lover. Every time my frien

时间:2024-03-10 14:25:03 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I’m a real book lover. Every time my frien」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/399789.html
题目内容:

I’m a real book lover. Every time my friends visit me, my nose is buried in a book. Wherever I go, I always have a book with me. Novels, history books, stories about people, journals and news—I read them all and I’ve learnt a lot, too. For example, many things in life happen for the best even if we don’t like or understand them.

Why is reading such an enjoyable pastime for me? I probably first learned about it from my parents. My mother read to me at night in my childhood and bought me picture books. The greatest gift she has given me is a love for reading. And it will be a life-long habit.

No one ever asked me why I liked to read. They just saw me and asked, “Oh? Is that for school work?” And I just shook my head, “No. It’s just for fun.” While reading a good book, I can totally forget myself and fly to another world. It’s like exploring through someone’s eyes, which is just as exciting as watching a movie.

Reading is also necessary in order to learn about writing, to improve my use of words and phrases and broaden my knowledge. What a pity to see our imagination disappear, for we don’t exercise it often. Reading can even be good for one’s health, I think. Everyone should read sad stories that make us cry and also books with humor that make us laugh out loud!

小题1:. Among the gifts my parents have given me, which is the most valuable one?

A.A love for reading.

B.Picture books.

C.Good health.

D.A lovable pastime.小题2:. In the fourth paragraph, the author thinks reading can ____.

A.make his parents happy

B.finish his school work

C.improve writing and broaden knowledge

D.help him understand some movies小题3:. If we don’t use our imagination often, ____.

A.it is bad for our health

B.we will soon learn how to write

C.it will help us to have a good rest

D.it will soon disappear小题4:. What does the passage mainly talk about?

A.Why do I have few friends?

B.What are my life habits?

C.Why do I love reading?

D.Why do things happen for the best?

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:C

答案解析:

试题分析:本文是一篇记叙文,讲述了自己对读书的热爱。在作者看来,阅读是他最喜欢的消遣方式,培养对阅读的热爱是母亲送给他的最好的礼物。作者认为阅读可以扩展我们的视野,使人们增长见识,提高写作能力。而且他认为阅读对健康也是有好处的。

小题1:A 细节理解题。根据文章第二段中The greatest gift she has given me is a love for reading.可知作者认为母亲给他的最大的礼物就是对阅读的热爱,故答案选A。

小题2:C细节理解题。从文章第四段内容 Reading is also necessary in order to learn about writing, …… and broaden my knowledge.可以判断答案选C。

小题3:D 细节理解题。根据文章末段What a pity to see our imagination disappear, for we don’t exercise it often.可知想象力的丧失是由于人们不经常去运用想象力,答案选D。

小题4:C主旨大意题。文章开头讲述了自己对读书的热爱,然后从几个方面解释了为什么阅读成为他最喜欢的消遣方式,由此判断本文中心是关于作者为什么会热爱阅读,故答案选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。