Martin had just finished high school. He w
时间:2024-03-10 14:02:05 栏目:学习方法
题目内容:
Martin had just finished high school. He would go to college at the far end of the city. He didn’t want to live there, and he didn’t want to take the bus either. So his father agreed to buy him a car.
His father spent all his summer teaching him how to drive, from the ABC to the XYZ. Thinking of the great feeling of driving a new car, Martin learned very quickly, and received his driver’s license just before his eighteenth birthday.
The second day, all the family, and their dog, went to a car shop. Martin spent almost all the morning going from one car to another. Finally he saw a red Blue Bird. He had a test drive on the open ground, and called out, “This is what I want, Dad!” When everything was done, they were ready to leave.
Martin climbed into the front seat. He said excitedly, “It’s my first day driving alone. Dad, Mom, and Poo! Enjoy it!”
His dad immediately took the back seat, right behind the new driver. Martin wondered why his father chose that seat, for his father always enjoyed looking in front.
So he said, smiling, “I’m sure you’re back there to have a change after all those weeks of sitting in the front seat teaching me how to drive.”
“No,” Dad replied, “Do you remember what you did to me all those years when I took you to and from school? I am sitting here to hit and kick the back of your seat all the way!”
小题1:Which of the following is NOT the reason why Martin’s father agreed to buy him a car?.
A.Martin would go to college and it was far from home.
B.Martin preferred living at home to living at college.
C.Martin didn’t want to take the public transport.
D.Martin was able to learn how to drive very quickly.小题2:In which order did Martin do the following things?
a. He finished his high school. b. He test-drove driving the new car.
c. He got his driver’s license.d. He decided to buy the Blue Bird.
e. He kicked the front seat while his father was driving.
A.e—a—c—b—d
B.a—c—b—d—e
C.e—c—a—b—d
D.a—c—d—b—e小题3:How would the whole family probably feel on their way back home?
A.Angry
B.Sad
C.Cheerful
D.Shocked
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:C
答案解析:
这篇短文主要记述了马丁在高中毕业后,考驾照,父亲给他买了一辆汽车的故事.
小题1:根据短文第一段描述,可知这个原因不包括选项D.
小题2:根据“Do you remember what you did to me all those years when I took you to and from school? I am sitting here to hit and kick the back of your seat all the way!”描述,可知此处指的是马丁小时后做过的事情,故应该排在最前面,通过一二段可知他获得驾照是在高中毕业之后,故选A.
小题3:根据短文描述,可知这一家人的心情是兴奋的,故选C.
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅