Charles Dickens was born on February 7, 18
时间:2024-03-10 13:57:54 栏目:学习方法
题目内容:
Charles Dickens was born on February 7, 1812 in Portsmouth.Finances were a constant concern for his family.The expenses of having a large family were too much for his father's salary.In fact, when Charles was just four months old, the family moved to a smaller home to cut expenses.
At a very young age, despite his family's financial situation, Charles dreamed of becoming a gentleman.However, when he was 12, it seemed his dream would never come true.He suffered a lot.Charles' education was unplanned, but he supplemented it with constant reading, particularly of the eighteenthcentury novels in his father's small library.He was poorly clothed, ill fed, forced to live in the cheapest place.
Also,12yearold Charles was removed from school and sent to work at a factory to help support the family.Charles was deeply marked by these experiences.This childhood poverty, although unknown to his readers until after his death, would be a heavy influence on Dickens' later views on social reform and the world he would create through his fiction.He knew those kinds of feelings.He was lost at that time when he worked hopelessly in the factory.That period was so bitter to the sensitive boy.When he was a successful, happy man, he could not look back upon it without tears in his eyes.
Luckily the situation improved within a year.Charles was released from his duties at the factory.
小题1:As a boy, Charles Dickens' dream was __________.
A.to be a writer
B.to be a gentleman
C.to work in a factory
D.to support his family小题2:Charles Dickens was removed from school because __________.
A.he didn't like to go to school at all
B.he caused much trouble at school
C.he had to make money to support the family
D.he liked reading in his father's small library小题3:What greatly affected Charles Dickens when he was young?
A.His constant reading.
B.His family's frequent move.
C.His leaving school to work.
D.His father's salary.小题4:What can we know about Charles Dickens?
A.He received a good education when young.
B.He felt confused when working in the factory.
C.He worked in the factory for many years.
D.He started to work in the factory in 1826.
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:C
小题4:B
答案解析:
小题1:答案 B [细节信息题。由第二段第一句可知狄更斯童年时的梦想是成为一名绅士。]
小题2:答案 C [细节理解题。由第三段第一句可知。]
小题3:答案 C [细节理解题。由第三段可知狄更斯12岁时辍学去干活,这些痛苦的经历刻骨铭心,对他后来的写作有很大的影响。]
小题4:答案 B [细节理解题。由第三段中的“He was lost...”可知他在工厂干活时非常迷茫,不知何去何从。]
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅