> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There were a thousand reasons not to stop.

时间:2024-03-10 13:55:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There were a thousand reasons not to stop.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/399114.html
题目内容:

There were a thousand reasons not to stop.I was running late for a very important...well,whatever it was that I was running late for that day.Surely the Highway Patrol would be along soon,and it's their job to help stranded (搁浅) motorists,isn't it?

That made 1,004 reasons not to stop.And here was 1,005:I was the world's worst auto mechanic.The first time I tried to change my car's oil myself I did fine—until I forgot to put the new oil in.The boys down at the garage had a big laugh over that.

I'm not sure how much it would have helped that lady who was stranded by the side of the freeway if I had pulled over.So I drove on by,just like hundreds of other drivers on the freeway that day.Then suddenly I turned off at the next exit and made my way back to see if I could at least give her a lift or something.But by the time I got back to her,a Hispanic (西班牙的) gentleman had pulled in behind her,and was tinkering (修补) with her car's engine.

“Is there anything I can do to help?” I asked.

“No,thank you,”the lady replied.“This nice man says he can fix it.” After the man repaired it,the woman tried to give him some money,but he declined and waved as she drove off.It wasn't until we started walking toward our cars that I noticed he had five more reasons not to stop than I did;his family was sitting in the station wagon,waiting patiently.“Do you stop and help people like this often?”I asked.

“Somebody has to,”he said.“What's she going to do if nobody helps?”And for him,that was enough.

小题1:By telling the story,the author intends to tell us ________.

A.we must help someone in trouble even if we have every reason not to do so

B.if we don't have the necessary skills or knowledge,we can't help a person much

C.what the person in trouble needs most is kindness rather than practical skills

D.we much thank the person who has helped us when we are in trouble小题2:What can we learn from the first two paragraphs?

A.The author once helped a person who was in trouble but was laughed at by a

boy.

B.The author just wanted to find an excuse to stop to help the stranded lady.

C.The author doubted whether he had the ability to give the lady some necessary

help.

D.What the author was running late for made him very angry.小题3:Why did the author make his way back at the next exit?

A.Because he wanted to see if anybody else had helped the lady out.

B.Because he felt guilty about not helping the lady.

C.Because he wanted to help the Hispanic gentleman fix the lady's car.

D.Because he had thought of a way to help the lady.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:A

小题1:C

小题1:B

答案解析:

小题1:答案 A [推理判断题。对比作者自己和西班牙男子所做的事情可知,后者有更充分的理由可以不给这位汽车抛锚的女士以帮助,但后者却这样做了,因此作者通过本文想表达的思想是:无论你自己多么忙也应该给别人以帮助。]

小题2:答案 C [推理判断题。综合前两段的信息可知,作者在强调自己没有帮助汽车抛锚的女士的原因,其中之一是作者的汽修技能很差,因此断定,作者怀疑自己即使停下来也帮不上什么忙。]

小题3:答案 A [推理判断题。对比作者自己和西班牙男子所做的事情可知,后者有更充分的理由可以不给这位汽车抛锚的女士以帮助,但后者却这样做了,因此作者通过本文想表达的思想是:无论你自己多么忙也应该给别人以帮助。]

小题4:答案 C [推理判断题。综合前两段的信息可知,作者在强调自己没有帮助汽车抛锚的女士的原因,其中之一是作者的汽修技能很差,因此断定,作者怀疑自己即使停下来也帮不上什么忙。]

小题5:答案 B [细节理解题。根据“Then suddenly I turned off at the next exit and made my way back to see if I could at least give her a lift or something.”可知作者想回去看看能不能帮到什么忙,说明当时是后悔没有帮这位女士,所以才回去的。]

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。