> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One morning, Ann’s neighbor Tracy found a

时间:2024-03-10 13:18:42 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One morning, Ann’s neighbor Tracy found a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/398271.html
题目内容:

One morning, Ann’s neighbor Tracy found a lost dog wandering around the local elementary school. She asked Ann if she could keep an eye on the dog. Ann said that she could watch it only for the day.

Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers(传单), and put them in mailboxes. Meanwhile, Ann went to the dollar store and bought some pet supplies, warning her two sons not to fall in love with the dog. At the time, Ann’s son Thomas was 10 years old, and Jack, who was recovering from a heart operation, was 21 years old.

Four days later Ann was still looking after the dog, whom they had started to call Riley. When she arrived home from work, the dog threw itself against the screen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys’ room where Ann found Jack suffering from a heart attack. Riley ran over to Jack, but as soon as Ann bent over to help him the dog went silent.

“If it hadn’t come to get me, the doctor said Jack would have died,” Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to claim the dog, so Ann decided to keep it.

The next morning Tracy got a call. A man named Peter recognized his lost dog and called the number on the flier. Tracy started crying, and told him, “That dog saved my friend’s son.”

Peter drove to Ann’s house to pick up his dog, and saw Thomas and Jack crying in the window. After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”

小题1:What did Tracy do after finding the dog?

A.She looked for its owner

B.She gave it to Ann as a gift.

C.She sold it to the dollar store.

D.She bought some food for it.小题2:How did the dog help save Jack?

A.By breaking the door for Ann.

B.By leading Ann to Jack’s room.

C.By dragging Jack out of the room.

D.By attending Jack when Ann was out.小题3:What was Ann’s attitude to the dog according to Paragraph 4?

A.Sympathetic

B.Doubtful

C.Tolerant

D.Grateful小题4:For what purpose did Peter call Tracy?

A.To help her friend’s son.

B.To interview Tracy

C.To take back his dog.

D.To return the flier to her.小题5:What can we infer about the dog from the last paragraph?

A.It would be given to Odie.

B.It would be kept by Ann’ family.

C.It would be returned to Peter.

D.It would be taken away by Tracy.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:B

答案解析:

【文章大意】这是一篇记叙文。一天,Tracy在当地学校附近捡到一只流浪狗,把它交代给邻居Ann照顾,自己去找狗的主人。Ann答应只照顾这只狗一天。结果在没找到狗主人之前Ann和她的两个儿子一直照顾这只狗而且很快喜欢上了它。Ann的大儿子有心脏病,多亏了这只狗帮Ann及时救了她儿子,所以当狗主人来认领狗时全家人都舍不得它走。最终,狗留在了Ann家里,成为家庭一员。

小题1:A考查细节理解。根据第二段开头句子“Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers…”可知,Tracy照了狗的照片,印了400张传单。这都是为了找到狗的主人。故选A。

小题2:B考查判断推理。根据第三段句子“When she arrived home…where Ann found Jack…”可以推断,狗Riley是通过向Ann狂叫并领Ann进入Jack的房间让Ann发现Jack犯了心脏病从而及时救了Jack的。故选B。

小题3:D考查判断推理。根据第四段Ann跟报社说的话,“If it hadn’t …”,如果不是狗领着Ann找到Jack,Jack可能就死了。也就是狗救了Jack的命,所以可以推断Ann对狗很感激,感激它救了她儿子的命。故选D。

小题4:C考查细节理解。根据第五段句子“A man named Peter recognized his lost dog…”可知,Peter给Tracy打电话的目的是为了领回他丢失的狗。故选C。

小题5:B考查判断推理。根据最后一段Peter去Ann家里领回他的狗时看到的场景“saw Thomas and Jack crying…”及他说说的话“Maybe … you should keep it.”可以推断,狗最终是留着了Ann家里。故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。