> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was one of those terribly hot days in B

时间:2024-03-10 13:17:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was one of those terribly hot days in B」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/398246.html
题目内容:

It was one of those terribly hot days in Baltimore. Needless to say, it was too hot to do anything outside. But it was also scorching in our apartment. This was 1962, and I would not live in a place with an air conditioner for another ten years. So my brother and I decided to leave the apartment to find someplace indoors. He suggested we could see a movie. It was a brilliant plan.

Movie theaters were one of the few places you could sit all day and—most important —sit in air conditioning. In those days, you could buy one ticket and sit through two movies. Then, the theater would show the same two movies again. If you wanted to, you could sit through them twice. Most people did not do that, but the manager at our theater. Mr. Bellow did not mind if you did.

That particular day, my brother and I sat through both movies twice, trying to escape the heat. We bought three bags of popcorn and three sodas each. Then, we sat and watched The Music Man followed by The Man Who Shot Liberty Valance. We’d already seen the second movie once before. It had been at the theater since January, because Mr. Bellow loved anything with John Wayne in it.

We left the theater around 8, just before the evening shows began. But we returned the next day and saw the same two movies again, twice more. And we did it the next day too. Finally, on the fourth day, the heat wave broke.

Still, to this day I can sing half the songs in The Music Man and recite half of John Wayne and Jimmy Stewart’s dialogue from The Man Who Shot Liberty Valance! Those memories are some of the few I have of the heat wave of 1962. They’re really memories of the screen, not memories of my life.

小题1:In which year did the author first live in a place with an air conditioner?

A.1952

B.1962

C.1972

D.1982小题2:What does the underlined word”It” in Paragraph 3 refer to?

A.The heat

B.The theater.

C.The Music Man

D.The Man Who Shot Liberty Valance小题3:What do we know about Mr. Bellow?

A.He loved children very much.

B.He was a fan of John Wayne.

C.He sold air conditioners.

D.He was a movie star.小题4:Why did the author and his/her brother see the same movies several times?

A.The two movies were really wonderful.

B.They wanted to avoid the heat outside.

C.The manager of the theater was friendly.

D.They liked the popcorn and the soda at the theater.小题5:What can we learn from the last paragraph?

A.The author turned out to be a great singer.

B.The author enjoyed the heat wave of 1962.

C.The author’s life has been changed by the two movies.

D.The author considers the experience at the theater unforgettable.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:B

小题5:D

答案解析:

【文章大意】这是一篇记叙文。本文讲述了作者小时候为了避暑和弟弟到电影院去一遍一遍看电影,以至于多年时候还记得电影里面的歌曲和对白,表达了自己对以往那段在电影院里度过的时光的怀念之情。

小题1:C考查细节理解。由第二段第三句“This was 1962,I wuold not live in a place with air conditioner for another ten years”可知,作者在10年后住进了有空调的房子。故选C。

考查类别统一为:考查细节理解。考查猜测词义。考查判断推理。考查主旨要义;考查文章标题;

小题2:D考查指代判断。由第三段第三句和第四句“Then,we sat and watched The Music Man followed by The Man Who Shot Liberty Valance. We have already seen the second movie once more.”可知,it指的是这两部电影中的第二部电影即The Man Who Shot Liberty Valance。故选D。

小题3:B考查细节理解。由第三段最后一句“…because Mr. Bellow loved anything with John Wayne in it.”可知,Mr. Bellow很喜欢John Wayne。故选B。

小题4:B考查细节理解。由第二段第一句可知,在这炎热的夏天电影院是你可以一坐一整天的为数不多的地方,最重要的是这里有空调,所以作者和弟弟到电影院区的目的是为了避暑。故选B。

小题5:D考查判断推理。最后一段中作者说时至今日他仍然会唱The Man Who Shot Liberty Valance里的歌,会背诵里面的对白,很少会记起1962年的热浪但是会时常记起这部电影,说明作者很怀念那段在电影院度过的时光。故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。