> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

ArrivinginSydneyonhisownfromIndia, my husb

时间:2024-03-10 13:11:43 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「ArrivinginSydneyonhisownfromIndia, my husb」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/398110.html
题目内容:

ArrivinginSydneyonhisownfromIndia, my husband ,Rashid, stayedina hotel for a short time while looking for a house for me and our children.

During the first week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport.

He reported the case to the police and then sat there,lost and lonely in strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one.

Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husband’s name and was asking him a lot of questions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶)that had been left out on the footpath.

My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers. Her parents had carefully sorted them out, although they had found mainly foreign addresses on most of the documents. At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.

That family not only restored the important documents to us that day but also restoredour faith and trust in people.We still remember their kindness and often send a warm wish their way.

小题1:What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?

A.Go shopping

B.Find a house

C.Join his family

D.Take his family小题2:The girl’s parents got Rashid’s phone number from_______.

A.a friend of his family

B.a Sydney policeman

C.a letter in his papes

D.a stranger in Sydney小题3:What does the underlined word“restored”in the last paragraph mean?

A.Showed

B.Sent out

C.Delivered

D.Gave back小题4:Which of the following can be the best title for the text?

A.From India to Australia.

B.Living in a a New Country.

C.Turning Trash to Treasure.

D.In Search of New Friends.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:C

答案解析:

试题分析: 本文属于记叙文题材。在文中作者讲述了她们一家经历的一件事情。作者的丈夫不慎丢失了文件包,正当着急的时候,有人打电话给送了回来,原来是那家人发现他们家的小孩在垃圾桶旁边发现了这些文件,然后给送还了回来,通过这件事作者一家又找回了对人们的信任。

小题1:B 考查细节理解。根据文章首段Rashid, stayedina hotel for a short time while looking for a short time while looking for a house可知Rashid独自一人到了悉尼后住在旅馆中,同时到处去给家人找房子住,故答案选B。

小题2:C 考查细节理解。 根据文章倒数第二段At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.可知陌生人一家是通过作者丈夫文件中的一封信里的内容得知他的电话号码的,故答案选C。

小题3:D 考查猜测词义。根据文章倒数第二段My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents.可知那家人把捡到的文件替作者的丈夫保存着,然后送还给他,由此判断该词意思是“归还”,故答案选B。

小题4:C 考查文章标题。文章讲述了作者的丈夫丢失的物品被扔到了垃圾箱,但是有一个好心的家庭却把那些文件等规整好送还给作者的丈夫,这些别人眼里的垃圾对作者的丈夫来说非常重要,由此判断C选项内容更能体现文章中心,故答案选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。