> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

BERLIN (Reuters)—Germany’s postal service

时间:2024-03-10 12:57:55 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「BERLIN (Reuters)—Germany’s postal service」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/397790.html
题目内容:

BERLIN (Reuters)—Germany’s postal service has announced plans to explore improved service and help protect the environment by getting “fetch friends”—ordinary people traveling across cities—to deliver parcels on their way.

It is hoped that the move, which will be tested in the coming months, might lessen traffic in inner cities and reduce CO2 emissions(排放). This should help DHL, a division of the German postal service, reach its target of improving the company’s carbon efficiency by 30 percent before 2020.

“As the world’s biggest logistics(物流) provider, we recognize a special responsibility to reduce the impact on the environment as much as possible,” said Frank Appel, Chief Executive Officer of Deutsche Post DHL, in a statement referring to a variety of measures being considered.

The “fetch friends” find out online about parcels that need delivering to people who live or work along the way that they are planning to travel through the city. They then select the ones that they want to take.

Codes(编码) sent to their mobile phones tell the volunteers where to pick the packages up. Parcels can be taken part of the way or passed on to another volunteer but all volunteers need to have the right code on their mobile phone so the track and trace system can be updated.

Logistics companies will be responsible for looking after the operation to make sure that the privacy of post is respected.

It’s hoped that this could be done using mobile phones but DHL says it recognizes that some security issues remain to be worked out.

小题1: According to the passage, the “fetch friend” program ________.

A.has been tested for months

B.aims to reduce the cost of the service

C.employs environmentalists to help with deliveries

D.encourages ordinary people to help cut the carbon footprint小题2: Which of the following statements is TRUE of DHL?

A.It belongs to the Germany’s postal service.

B.It has the most up-to-date tracking system in Germany.

C.It has succeeded in improving its carbon efficiency by 30%.

D.It has designed many measures to improve its service speed.小题3:What may be a problem with the new service according to the article?

A.Volunteers’ not allowing to select parcels.

B.The wrong codes in the mobile phones.

C.The possibility that parcels could be opened on the way.

D.Parcels’ being taken to the destination by a single volunteer.小题4:What might be the best Title for the best passage?

A.New Challenges for the Postal Service

B.A Greener Way to Deliver Parcels

C.Solutions for Global Warming

D.Statements from DHL

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:C

小题4:B

答案解析:

本文主要讲述的德国将要实行的“fetch friends”这一计划,让顺路的普通人来帮助投递邮件,以达到环保的目的。

小题1:D

【试题解析】细节题。根据文章第一段Germany’s postal service has announced plans to explore improved service and help protect the environment by getting “fetch friends”—ordinary people traveling across cities—to deliver parcels on their way.可知“fetch friends”就是让普通人帮助投递邮件包裹,以此实现环境保护的目的。故D正确。

小题2:A

【试题解析】推理题。根据第二段2,3行This should help DHL, a division of the German postal service, reach its target of improving the company’s carbon efficiency by 30 percent before 2020.可知DHL是德国邮寄服务的一个分支。也就是说它是德国邮递行业的一部分。故A正确。

小题3:C

【试题解析】推理题。根据文章最后一行It’s hoped that this could be done using mobile phones but DHL says it recognizes that some security issues remain to be worked out可知DHL要确认这一行为的安全性,C项“包裹可能会被打开”属于安全这一方面的内容。故C正确。知

小题4:B

【试题解析】主旨大意题。本文主要讲述的德国将要实行的“fetch friends”这一计划,让顺路的普通人来帮助投递邮件,以达到环保的目的。故B项正确。

【长难句解析】

It is hoped that the move, which will be tested in the coming months, might lessen traffic in inner cities and reduce CO2 emissions(排放).

【翻译】人们希望这个将在下个月被测试的运动也许能够减少城内的交通堵塞并减少二氧化碳的排放。

【分析】本句中有一个which引导的非限制性定语从句which will be tested in the coming months,修饰前面的先行词the move。同时本句中的it是一个形式主语,真正的主语是that所引导的主语从句。特别注意这里的that引导的是主语从句,是不能省略的。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。