> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

IT is safe to say that George Bernard Shaw

时间:2024-03-10 12:57:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「IT is safe to say that George Bernard Shaw」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/397770.html
题目内容:

IT is safe to say that George Bernard Shaw (1856-1950), the Irish-born writer, is more famous for being George Bernard Shaw than he is for his writings today. Few of Shaw’s more than 60 plays, novels and essays are performed or read anymore. And yet Shaw genuinely helped make our modern world. Although you’d be lucky to get a chance to see one of his dramas today, in his time he turned the theater into a vehicle for the discussion of social issues, not only in Britain but on the stage of the world. In a way Shaw was someone who created the modern culture of Britain.

IT is safe to say that George Bernard Shaw

Where the theater had been dominated by entertainment, Shaw used it to teach people the importance of paying attention to the issues of their day. The plight (苦难) of the poor and the working class, the situation of women and the institutions of society, such as the education system ---- Shaw was among the most well-known figures making these topics central to public debate. His first play, Widowers’ Houses (1892), deals with the question of slum (贫民窟) housing. His Mrs Warren’s Profession (1893) brought a controversial topic to the stage.

Shaw was an important mover and shaker in new political movements too. He was an early member of the Fabian Society, which argued for the socialist cause in the UK. Shaw was also the founder (in 1895) of one of the now most famous colleges in the world, the London School of Economics.

If few of his works have really stood the test of time, many of his quotations have become part of the furniture of the English language. “Youth is wasted on the young,” he wrote. He also knew how to sum up a political philosophy(哲学) in a few memorable words. For instance: “A government that robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”

小题1: Shaw’s influence on the modern world comes mainly from ______.

A.the changes he brought to the British culture

B.his philosophies on the role of government

C.his awareness of social problems of his day

D.the support for the London School of Economics小题2: Widowers’ Houses is a play that mainly focuses on ______.

A.the failure of the UK education system

B.the housing problems of poor people

C.robbery incidents in slum areas

D.socialist movements in the UK小题3: By describing Shaw’s quotations as “part of the furniture of the English language”, the author means that Shaw’s words ______.

A.have become the best part of English

B.have greatly developed the English language

C.have made the English language philosophical

D.have become an inseparable part of the English language小题4: Which of the following about George Bernard Shaw’s works is TRUE?

A.They should be adapted for modern readers.

B.They are mostly about the lives of working class.

C.They deal with important social issues of their day.

D.Most of them are still performed on the stage of the world today.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:C

答案解析:

本文介绍了英国著名的George Bernard Shaw以及他对英国文化的影响,提到了他的作品对英国文化影响以及他的作品的特点。

小题1:A

【试题解析】推理题。根据文章第一段最后一句In a way Shaw was someone who created the modern culture of Britain.可知他最大的影响是对英国现代文化的影响。故A正确。

小题2:B

【试题解析】细节题。根据文章第二段倒数第二句His first play, Widowers’ Houses (1892), deals with the question of slum (贫民窟) housing.可知这边书是为了反映贫民窟里的住房问题的。故B正确。

小题3:D

【试题解析】推理题。根据本句If few of his works have really stood the test of time, many of his quotations have become part of the furniture of the English language. “Youth is wasted on the young,” he wrote.可知如果他的作品没有能够经历时间的挑战,但是他时候的一些话已经成为英语当中的一部分了。仍然在说明他对英国文化的影响。故D正确。

小题4:C

【试题解析】推理题。根据第二段1,2行Where the theater had been dominated by entertainment, Shaw used it to teach people the importance of paying attention to the issues of their day.可知他的作品通常教育人们要注意所在年代的一些重大事件。也就是是关于他那个年代的重要的社会问题。故C正确。

【长难句解析】

He was an early member of the Fabian Society, which argued for the socialist cause in the UK.

【翻译】他是早期费边社的成员,这个组织是支持英国的社会事业。

【分析】本句中有一个which引导的非限制性定语从句which argued for the socialist cause in the UK,which指代先行词the Fabian Society在定语从句中做主语,不能省略。也不能用that来代替。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。