Steven Spielberg was not a scholar, and hi
时间:2024-03-10 12:52:58 栏目:学习方法
题目内容:
Steven Spielberg was not a scholar, and his classmates teased him. Rather than read, the kid really preferred running around with an 8mm camera, shooting homemade movies, which he showed to friends for a small fee.
In his first year of high school, he dropped out. But when his parents persuaded him to return, he was mistakenly placed in a learningdisabled class, which lasted one month. only when the family moved to another town did he land up in a more suitable high school, where he eventually graduated.
After being denied entrance into a traditional filmmaking school, Steven Spielherg enrolled in English at California State University at Long Beach. Then in 1965, he recalls, in one of those serendipitous moments, his life took a complete turn. Visiting Universal Studios, he met Chuck Silvers, an executive in the editorial department. Silvers liked the kid who made 8mm films and invited him back sometime to visit.
He appeared the next day. Spielberg, dressed in a dark suit, carrying his father's briefcase with nothing inside but a sandwich and candy bars walked confidently up to the guard at the gate of Universal and gave him a casual wave. The guard waved back. He was in.
“For the entire summer,” Spielberg remembers, “I dressed in my suit and hung out with the directors and writers, including Silvers, who knew the kid wasn't a studio employee, but winked at him. I even found an office that wasn't being used, and became a squatter (擅自占用他人房子的人). I bought some plastic tiles and put my name in the building directory: Steven Spielberg, Room 23C.”
It paid off for everyone. Ten years later, the 28yearold Spielberg directed Jaws, which took in $470 million, then the biggest grossing movie of all time. Dozens of films and awards have followed because Steven Spielberg knew what his teachers didn't—talent is in the eyes of the filmmaker.
小题1:Why was Steven Spielberg laughed at by his classmates?
A.He was the youngest boy.
B.He was too short for his age.
C.He liked to fight with other boys.
D.He didn't care much about his lessons.小题2:Why did Steven's friends pay him some money?
A.To see his movies.
B.To use his camera.
C.To look at his photos.
D.To include them in the movie.小题3:What did Steven Spielberg intend to do after graduating from high school?
A.Study English at a college.
B.Become a newspaper editor.
C.Work for Universal Studios.
D.Go to a traditional filmmaking school.小题4:What could have changed Steven Spielberg's life?
A.Being dressed in a suit.
B.Meeting Chuck Silvers.
C.Missing a filmmaking school.
D.Working for Universal Studios.小题5:What can we learn from the story?
A.Always follow our dream and we can make it.
B.We need someone to help us realize our dreams.
C.Anyone can become a film director if he wants to.
D.We should grasp the opportunity that comes our way.
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:D
小题4:B
小题5:A
答案解析:
文章大意:美国著名电影导演史蒂文·斯皮尔伯格小时候不喜欢学习功课,但是对拍摄电影很感兴趣。1965年,一次到环球影视城的参观经历彻底改变了他的人生。
小题1:答案:D 细节理解题。根据第一段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格在少年时代不是那种用功的好学生,所以遭到同学们的嘲笑。
小题2:答案:A 推理判断题。根据第一段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格把拍摄的电影放给朋友看并收取少量的费用。
小题3:答案:D 细节理解题。根据第三段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格中学毕业后本想进入电影学校。
小题4:答案:B 推理判断题。根据第三段的内容可知,1965年史蒂文·斯皮尔伯格参观环球影视城时,遇到了Chuck Silvers,这改变了他的人生。
小题5:答案:A 主旨大意题。史蒂文·斯皮尔伯格最终成名的故事说明了这样一个道理:如果一个人对某件事有强烈的兴趣,他就会不断地努力追求,最终梦想成真。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅