Oprah Winfrey,born in 1954,is all American
时间:2024-03-10 12:34:29 栏目:学习方法
题目内容:
Oprah Winfrey,born in 1954,is all American talk show host,best known for her multiawardwinning talk show. She is also,according to some assessments,the most influential woman in theworld. It's no surprise that her endorsement(认可)can bringovernight sales fortune that defeats most,if not all,marketingcampaigns .The star features about 20 products each year On her“Favorite Things” show.There's even a term for it: the Oprah Effect.
Her television career began unexpectedly. When she was 16 year old,she had the idea of being a journalist to tell other people's stories in a way that made a difference in their lives and the world.She was on television by the time she was 19 years old. And in 1986 she started her own television show with a continuous determination to succeed at first TIME magazine wrote,“People would have doubted Oprah Winfrey's swift rise to host of The most popular talk show on TV .In a field ruled by white males,she is a black female of big size. As interviewers go,she is no match for,say,what she lacks in journalistic toughness.She makes up for in plainspoken curiosity,rich humor and,above all understanding Guests with sad stories to tell tend to bring out a tear in Oprah's eye .They,in turn,often find themselves exposing things they would not imagine telling anyone,much less a national TV audience.”
“I was nervous about the competition and then I became my own competition raising the bar every year,pushing,pushing,pushing myself as hard as I knew. It doesn't matter how far you might rise. At some point you are bound to fall if you're constantly doing what we do, raising the bar. If you're constantly pushing yourself higher,higher the law of averages,you will at some point fall. And when you do I want you to know this,remember this:there is no such thing as failure. Failure is just life trying to move us in another direction”as Oprah addressed graduates at Harvard on May 30,2013.
小题1:The Oprah Effect refers to ________.
A.the effect On a business
B.the power of Oprah's opinions
C.the impact On talk shows
D.the assessment of Oprah's talk show小题2:What can be inferred about Oprah's television career?
A.She once gave up on her choice.
B.Her swift success has been expected.
C.It lives up to her parents' expectation.
D.She must have been challenged by white males.小题3:.The message from Oprah to graduates at Harvard is that ________.
A.success comes after failure
B.failure is nothing to fear
C.there is no need to set goals too high
D.pushing physical limits makes no sense小题4:Which of the following best describes Oprah Winfrey?
A.Dull and pushy.
B.Honest but tough.
C.Caring and determined.
D.Curious but weak.
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:B
小题4:C
答案解析:
文章大意:本文介绍了奥普拉,脱口秀女王,著名脱口秀节目主持人,一位取得了很大成就的黑人女性。
小题1:A 细节理解题。由第一段后三句话可知,奥普拉效应指的是她对商业的影响。
小题2:D 推理判断题。由第二段“People would have doubted Oprah Winfrey's swift rise to host of The most popular talk show on TV .In a field ruled by white males,she is a black female of big size.”可知,她曾经被白人男士挑战过。
小题3:B 推理判断题。由第三段,特别是“Failure is just life trying to move us in another direction”可知,奥普拉演讲的主题是:不要害怕失败,做真实的自己。
小题4:C 推理判断题。由第二段倒数第二句话“She makes up for in plainspoken curiosity,rich humor and,above all understanding Guests with sad stories to tell tend to bring out a tear in Oprah's eye .”可知,奥普拉很幽默、很理解人;由最后一段她的演讲可知,她非常有毅力,不怕失败。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅