At the age of 16, Clara Barton was advised
时间:2024-03-10 12:27:47 栏目:学习方法
题目内容:
At the age of 16, Clara Barton was advised to become a teacher, since she was quite shy. She taught in Massachusetts for ten years, and was invited to Bordentown, New Jersey, to teach in a private school. She saw personally that these communities needed free education for their citizens, and she responded by creating a free school, one of the first in her state. Later, officials ignored her and appointed a male as principal instead. She resigned and moved to Washington DC, becoming the first woman employed by the U. S. Patent Office.
Clara Barton was forever changed by her experience with the troops in the Civil War. She saw surgeons dressing wounds with cornhusks(玉米叶), since they had nothing else. The medical supplies for the Army were well behind the troops, who were moving faster than their medical supply lines. She brought in a wagon of bandages and medical supplies that she had collected personally beforehand.Barton continued to work on the battlefields throughout the war.
She helped in the identification process of 13,000 dead Union soldiers. Afterward, she was an important figure in a campaign to identify missing soldiers from the Civil War. This non-stop work debilitated her, and upon recommendation by her physicians, she traveled to Europe to recover herself.
While in Europe, and still in poor health Miss Barton was moved by the hardship on civilians brought about by the France-Prussia war. She helped in their relief effort, and in that work she was inspired to create the Red Cross, which served all troops and civilians.
Clara Barton returned to America and then began the establishment of the American Red Cross. The US government did not think there would ever be another war, after the horror of the Civil War. But she convinced them that the Red Cross would be valuable to serve in times of natural disasters, as well. This was her lasting legacy(遗产), an agency that still provides aid to victims today.
小题1:What does this text mainly tell us about?
A.The establishment of the American Red Cross.
B.A general introduction of Clara Barton’s life.
C.Clara Barton’s contribution to the Red Cross.
D.Clara Barton’s service in the army.小题2:Why did Clara give up her job in the free school?
A.Because officials didn’t make her principal.
B.Because she wanted to work in a Patent Office.
C.Because she wanted to serve in the army.
D.Because she was not satisfied with the pay.小题3:The underlined word “debilitated” in the third paragraph means .
A.rewarded
B.satisfied
C.disturbed
D.weakened小题4:What is the greatest contribution made by Clara Barton?
A.She set up a free school.
B.She collected supplies for the army.
C.She identified missing soldiers.
D.She set up the American Red Cross.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:D
答案解析:
文章大意:本文主要介绍了Clara Barton的辉煌一生,从16岁当教师到二战后创办美国红十字会的人生经历。
小题1:B 概括题。通读全文,文章主要介绍了Clara Barton的辉煌一生,故应选B。
小题2:A 细节题。根据第一段的officials ignored her and appointed a male as principal instead. She resigned…可知Clara Barton是因政府任命了一位男性教师为校长,她为此辞去了在该校的任职。故选A。
小题3:D 词义题。由于该词前使用了non-stop work和词后的recover,应是Clara Barton的身体垮了,故应选D。
小题4:D 推断题。根据文章的最后一句话This was her lasting legacy(遗产), an agency that still provides aid to victims today推断Clara Barton创办红十字会至今在为处在灾难之中的人们服务,故选D。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅