> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Uncle Li and Uncle Wang are good friends.

时间:2024-03-10 12:26:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Uncle Li and Uncle Wang are good friends.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/397076.html
题目内容:

Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them likes to use his head. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.

once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor(拖拉机). Bad luck! A lot of apples had already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格)。They felt unhappy and returned to their village.

"I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)" Uncle Li asked one day. "The tractor was too small " Uncle Wang said without thinking. "We'll carry more apples on a truck next time!" "I agree!" said Uncle Li.

How foolish they were !

小题1:Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken houses because __________.

A.they hope to save money

B.they're both poor

C.their farms are at the foot of the mountain

D.they're not far from their farms小题2:The two farmers carried the apples to the city to _________.

A.make a journey

B.visit some places of interest

C.meet their friends

D.make a profit小题3:the two farmers had to sell their apples at a low price because ________.

A.theirs weren't as good as the others'

B.theirs were much less than the others'

C.a lot of apples had been already carried to the city

D.they forgot to carry them on a truck

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

答案解析:

文章大意:本文是篇小故事,主要介绍了王叔叔和李叔叔生活中所做的“蠢事”,这就是导致他们生活不济的主要原因。

小题1:B细节理解题。他们两个还住在又矮又破的房子里是因为They're both poor,他们两个都很穷。故B正确。

小题2:D推理判断题。根据文章第二段的内容可知,李叔叔在去城里买药的时候听说城里苹果很贵,回来马上告诉王叔叔。他们两人借钱买了很多苹果,拉到城里卖, 其目的就是想赚钱。make a profit 赚钱。故D正确。

小题3:C细节理解题。根据文中A lot of apples has already been carried there when they arrived,当他们两人到了的时候,很多苹果已经运到了城里。所以他们不得不低价把自己的苹果卖掉。故C正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。