JANE AUSTEN(1775—1817)is often regarded as
时间:2024-03-10 12:08:48 栏目:学习方法
题目内容:
JANE AUSTEN(1775—1817)is often regarded as the greatest of English women novelists on the strength of her six completed novels.Known particularly for their social comedy and accurate description of human relationships,they are still as widely read today as they have ever been.
The seventh child of a country priest(牧师),Jane Austen was born on 16 December 1775 at Steventon in Hampshire.Her father ,the Reverend George Austen,was an intelligent and sensitive man who encouraged Jane in her love of reading.From an early age she was familiar with the works of Henry Fielding,Sir Walter Scott,Richardson,Frances Burney and the poet George Crabbe.Her early attempts at writing include burlesques(滑稽作品)of popular romances.When her father retired in 1801 the family moved to Bath,which was later to feature in her novel Northanger Abbey(published in 1818).After his death in 1805 the family moved first to Southampton and then in 1809 to Chawton in Hampshire.where Jane Austen is known to have written her last three novels:Mansfield Park(1814),Emma(1816)and Persuasion(also published in 1818).Although her other novels were written much earlier ,it was not until 1811 that Sense and Sensibility was first published.Pride and Prejudice,which followed in1813,features Jane Austen’own favourite hero,Elizabeth Bennet.
Surrounded by her lively and warm family and wholly buried herself in her writing and housework,Jane Austen led a life often known for its lack of events.She did,however ,attract several admirers and even accepted a proposal of marriage from one admirer-only to change her mind the following morning.Jane Austen’s independent life often seems reflected in her novels,which seem to display the world in miniature(缩影).Sir Walter Scott praised Jane Austen for‘that unique touch which makes ordinary commonplace things and characters interesting’,while Somerset Maugham claimed that she had at her command ‘the most precious gift a novelist can possess’s that of keeping the reader’s interest.Jane Austen died in 1817.
小题1:The underlined word“touch” in the third paragraph is closest in meaning to
A.style
B.contact
C.taste
D.attitude小题2:Which of Jane Austen’s novels were published after her death?
A.Northanger Abbey and Mansfield Park.
B.Northanger Abbey and Persuasion.
C.Pride and Prejudice and Emma.
D.Sense and Sensibility and Persuasion.小题3:We can infer from the passage that Jane Austen had a gift for
A.attracting admirers
B.reflecting her own life in all her novels
C.making dull things and characters interesting
D.holding the readers’ interest小题4:This passage is most probably a
A.collection of women novelists and their works
B.comment on Jane Austen and her works
C.brief introduction of Jane Austen
D.description of Jane Austen’s road to success
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:D
小题4:C
答案解析:
试题分析: 简.奥斯丁因为她的六本小说被人们称为英国最伟大的女作家。文章主要介绍了简.奥斯丁的生平事迹。
小题1:A。根据上下文猜测生单词含义。A.Style风格B.Contact联系C.Taste体验,味觉D.Attitude态度。根据Sir Walter Scott praised Jane Austen for‘that unique touch which makes ordinary commonplace things and characters interesting’可知沃尔特. 斯科特伯爵赞扬简. 奥斯丁,因为她那独一无二的化平凡无奇为生动有趣的手法。故选A。
小题2:B。细节题。根据文章第二段Northanger Abbey(published in 1818)和Persuasion(also published in 1818),而Jane Austen died in 1817.可知,Northanger Abbey和Persuasion这两本小说是在简. 奥斯丁死去之后才出版的。故选B。
小题3:D。推理判断题。根据文章最后一段Somerset Maugham claimed that she had at her command ‘the most precious gift a novelist can possess’s that of keeping the reader’s interest.可知,萨默塞特. 毛姆称她(简. 奥斯丁)有一种极为珍贵的她自己能够灵活运用的天赋,那是一个作家能够把握读者兴趣的天赋。故选D。
小题4:C。文章类型推测题。通读文章发现,文章主要介绍简. 奥斯丁的生平事情。故选C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅