Family traditions were important in our ho
时间:2024-03-10 11:55:55 栏目:学习方法
题目内容:
Family traditions were important in our house, and none was more appreciated than the perfect Christmas tree
"Dad, can we watch when you trim(修剪)the tree?" My eldest son. Dan, nine, and his seven -year-old brother John, asked
"I won't be cutting this year," my husband Bob said. "Dan, you and John are old enough to measure things. Do it all by yourselves. Think you boys can handle it?
Dan and John seemed to grow six inches in their chairs at the thought of such an amazing responsibility. "We can handle it." Dan promised. "We won't let you down." .
A few days before Christmas. Dan and John rushed in after school. They gathered the tools they'd need and brought them out to the yard .where the tree waited. I was cooking when I heard the happy sounds as the boys carried the tree into the lying room. Then I heard the sound that every mother knows is trouble: dead silence I hurried out to them. The tree was cut too short. John crossed his arms tight across his chest. His eyes filled with angry tears.
I felt worried The tree was central to our holiday. I didn't want the boys to feel ashamed every tune they looked at it. I couldn't lower the ceiling, and I couldn't raise the floor either. There was no way to undo the damage done. Suddenly, a thought came to my mind, which turned the problem into the solution.
“We can't make the tree taller." I said. "But we can put it on a higher position"
Dan nodded his head sideways. "We could put it on the coffee table. It just might work! Let's try it!“
When Bob got home and looked at the big tree on top of the coffee table, Dan and John held their breath.
"What a good idea!" he declared "Why didn't I ever think of such a thing?"
John broke into a grin Dan's chest swelled with pride.
小题1:Who trimmed the Christmas tree this year?
A.The writer
B.Bob
C.Dan and John
D.The whole family小题2:The underlined part "grow six inches" (Para. 4) implies the brothers felt ______.
A.proud
B.nervous
C.worried
D.scared小题3:What happened after the brothers moved the Christmas tree into the living room?
A. They rushed into school.
B They began to decorate the tree.
C. They got angry with each other
D. They found the tree was cut short
小题4:What the writer's husband said in the end showed________.
A.he expected too much of the brothers_
B.he should not have given the brothers the task to trim the Christmas
C.he was too stupid to think of such an idea_
D.he really appreciated what the brothers had done.
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:D
小题4:D
答案解析:
这篇文章主要讲了这个圣诞节,Dan 和John修剪圣诞树。可兄弟俩把圣诞树搬到客厅,发现树被修剪的太短了,作者与孩子们共同想出一个办法,作者丈夫回家后,很欣赏兄弟两的杰作。
小题1:细节题:根据A few days before Christmas. Dan and John rushed in after school. They gathered the tools they'd need and brought them out to the yard .where the tree waited.可知今年,是Dan 和John修剪圣诞树。故选C。
小题2:推测题:根据Dan and John seemed to grow six inches in their chairs at the thought of such an amazing responsibility. "We can handle it." Dan promised. "We won't let you down." .可猜出"grow six inches"暗含的意思是兄弟两感觉很骄傲,故选A。
小题3:细节题:根据The tree was cut too short.可知兄弟俩把圣诞树搬到客厅,发现树被修剪的太短了,故选D。
小题4:细节题:根据When Bob got home and looked at the big tree on top of the coffee table, Dan and John held their breath. "What a good idea!" he declared "Why didn't I ever think of such a thing?"可知作者丈夫在最后说的话表明他真的很欣赏兄弟两的杰作。故选D。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅