> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Today, we are talking about money. I can s

时间:2024-03-10 11:49:28 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Today, we are talking about money. I can s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/396217.html
题目内容:

Today, we are talking about money. I can share a bit about my history with money and my new view when it comes to using green paper.

I made a web page with links to posts about our financial journey where you can look for more details of where we’ve been and how we got where we are now. It was a big part of my story in the past and was a huge part of our downsizing journey. We got out of debt and stayed out of debt.

So I feel eager to share the benefits of being on this side. It takes planning and more careful thought whenever a dollar is spent now than it did when I had a wallet full of credit cards. I now like to think all of my dollars having a job. So many of us work for money and don’t consider that money should work for us, too. Make your dollars do the job of helping you live the life you want.

Each time money is spent or saved, it should be going toward something that you purposefully want for your life. Last week I was out and I spent $20 on food in 3 days. It made me angry because afterward I thought about eating is not at all what for my life.

On the other hand, there are times I spend $20 while out with my family and it doesn’t bother me one bit. An afternoon out with my kids during which we stop for ice cream, and do something fun together has a completely different feel to it.

In the end, I want the dollars I spend to have purpose like I can enjoy life while still planning and saving for the future.

小题1:What do the underlined words “green paper” in Paragraph I refer to ______.

A.money

B.work

C.newspaper

D.book小题2:You can learn about the writer’s history with money ______.

A.by making a web page

B.by reading posts about their financial journey

C.by going on a financial journey

D.by writing to him小题3:In the writer’s opinion, ________.

A.more credit cards should be used in our daily life

B.we should work hard to make more money

C.money should help us live better

D.saving money is very easy小题4:Why did the writer feel happy with the money spent with his family?

A.Because the money is spent on food.

B.Because the money is spent in doing something fun.

C.Because eating is what he wanted for his life.

D.Because the money went toward something that he wanted for his life.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:D

答案解析:

这篇文章作者通过分享自己的经历,说明每一块钱都有作用。

小题1:推测题:根据Today, we are talking about money. I can share a bit about my history with money and my new view when it comes to using green paper.可知第一自然段中的“green paper”指的是钱,故选A。

小题2:细节题:根据I made a web page with links to posts about our financial journey where you can look for more details of where we’ve been and how we got where we are now. It was a big part of my story in the past and was a huge part of our downsizing journey. We got out of debt and stayed out of debt. 你可以通过网页链接了解到作者关于钱的历史,故选B。

小题3:细节题:通过阅读文章,可知依作者看来,金钱应该帮助我们活得更好,故选C。

小题4:细节题:根据On the other hand, there are times I spend $20 while out with my family and it doesn’t bother me one bit. An afternoon out with my kids during which we stop for ice cream, and do something fun together has a completely different feel to it. 可知作者把钱和家人一起花感觉很开心,是因为钱已经变成他想要的生活,故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。