> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A few days ago,I went to school with lots

时间:2024-03-10 11:39:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A few days ago,I went to school with lots」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/396010.html
题目内容:

A few days ago,I went to school with lots of books,hoping to get a locker (锁柜).Suddenly,it started raining heavily. I hurried to pay for my locker,but I was disappointed when they informed me they only accepted cash. I was $7.00 short,which meant I had to carry the books back home. It would be an exhausting (令人筋疲力尽的) two­hour journey back home with all those books.

An elderly gentleman nearby noticed my problem. He asked how much cash I needed. When I told him I was $7 short,he quickly took out the money from his wallet. “You don’t have to pay me back,”he said. I was speechless;I didn’t know whether to take the money or come back with the books the next day. A young student who was working there noticed my hesitation. “He’s really nice,” said the student. “I was starving this morning and he bought breakfast for me. He always helps people in different ways.”

The next day,I went to him and thanked him for trusting me and lending me the money. He said he forgot about it and didn’t expect I would give it back. “I’m very happy,”he said,“not because I’m getting my money back,but because this is the right way to go—whatever you get from this world,give it back as much as you possibly can. Spread kindness around the world with the smallest things you can do.”

Later,I found out he wasn’t involved with any charity organizations. He has been performing these types of acts for years. Earlier,someone had done something incredibly kind for him and he has been spreading the kindness ever since. He taught me a very important lesson in life—we come to this world with nothing and we will leave with nothing. Whatever we own,it will become somebody else’s and whatever we leave,it will become somebody else’s.

小题1:When the old gentleman offered the money,the writer was________.

A.touched

B.hesitant

C.amazed

D.embarrassed小题2:From Paragraph 3 we learn that________.

A.the gentleman worked in the school

B.the gentleman was kind but forgetful

C.the gentleman refused to take back the money

D.the gentleman thought it right to give back to society小题3:Why had the gentleman been doing acts of kindness?

A.He wanted to join the charity organizations.

B.He managed a lot of other people’s money.

C.He had received help from others before.

D.He thought money was of little importance.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

答案解析:

这篇文章主要讲了一位绅士因为他之前从别人那里得到了帮助,后来他就不断地帮助别人,希望把这种善行传承下去。

小题1:细节题:根据A young student who was working there noticed my hesitation. 可知当这位年老的绅士给我提供钱的时候,作者很犹豫。 故选B。

小题2:细节题:根据He said he forgot about it and didn’t expect I would give it back. “I’m very happy,”he said,“not because I’m getting my money back,but because this is the right way to go—whatever you get from this world,give it back as much as you possibly can. Spread kindness around the world with the smallest things you can do.”可知从第三自然段,我们可以知道这位绅士认为回报社会是正确的,故选D。

小题3:细节题:根据He has been performing these types of acts for years. Earlier,someone had done something incredibly kind for him and he has been spreading the kindness ever since.可知这位绅士总是做善事是因为他之前从别人那里得到了帮助,故选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。