> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Every school has an ugly girl. In my prima

时间:2024-03-10 11:32:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Every school has an ugly girl. In my prima」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/395834.html
题目内容:

Every school has an ugly girl. In my primary school, it was me.

From first grade through fourth, I had to wear heavy orthopedic(整形外科的)shoes because of my weak ankles. I sounded like overweight elephant wearing bricks whenever I took a single step.

“Hey, Bigfoot!”

“Geez, you’re going to start an earthquake!”

Then in sixth grade I had to start wear glasses. Mom asked for the least expensive ones and that made me look like a fool.

“Four eyes!”

“Couldn’t you cover up more of your faces? Why stop at the eyes?”

In Seventh, I started competing on the city swim team, thinking that if I got a killer body, nobody would notice my face. Wrong again. I loved being fast and winning ribbons now and then, but now I had red, wet eyes from the chlorine(氯) in the pool. I also did not develop a killer body.

I changed my strategy at Eighth grade, the last year of middle school. I offered my help to anyone who needs. I worked for other girls, so they could hang out with their friends. My new program began to work. People who would never have acknowledged my existence before were suddenly seeking me out.

I’d been feeling pretty good until one day I went to Christine’s house to help her fill envelopes. Going into each envelope was invitation to Christine’s birthday party; it was a big event at a fancy hotel. Complete with dinner. She asked me to help her address these envelopes. There was no envelope for me.

My heart was broken. I tried to escape from all the eyes. High school had to be better, right? Yes and no. Now that I’m here, I know there are still lots of shallow people judging you on what you’re wearing or how cool your hair is , but there are also kids who talk to you because they liked your answers or just as you’re kind, honest, and a good friend.

I still do kind things because I like the feeling I get when I am helping people. I, with my friends, went to Children’s hospital, playing games and reading to the sick kids.

I still had wet red and not a smart look, but you cannot tell me I am not beautiful. Every time I visit hospital, five-year-old Terry grasps my hand, “Morri, you are so nice. I want to grow up to be just like you.”

小题1:Why was Morri laughed at by her classmates when she was in primary school?

A.She had weak ankles and eyesight.

B.Her glasses couldn’t cover up her face.

C.She couldn’t get along well with them.

D.She looked like an overweight elephant.小题2:Which of the following is the real reason for Morri competing on the city swim team?

A.To win more ribbons.

B.To shift others’ attention from her face.

C.To develop a killer body.

D.To have red wet eyes.小题3:From what Morri experienced in the last year of middle school, we can learn that __________.

A.her classmates thought highly of her

B.she was popular among her classmates

C.she was often cheated by her classmates

D.her classmates just made use of her小题4:The passage is intended to encourage people to __________.

A.address as many as invitation envelopes as possible

B.take more sport activities including swimming

C.take others’ comments into careful consideration

D.take positive attitude towards disadvantages in life

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

试题分析:作者是一位身患残疾的女孩。因为自身的残疾她经常受到别人的嘲笑,因此她想通过别的方面来让别人去认可她自己,于是她去学游泳,去努力帮助别人,但是最终她意识到了,只有自己改变对自己的态度,才会获得快乐的生活。

小题1:A细节理解题。文章第二段提到作者的残疾,根据下文中孩子们的话“Hey, Bigfoot!”“Geez, you’re going to start an earthquake!”可知因为她的残疾而受到别人的嘲笑,选A。

小题2:B 细节理解题。根据文中I started competing on the city swim team, thinking that if I got a killer body, nobody would notice my face.可知选B。

小题3:D细节理解题。作者努力去帮助别人,但是在那么多圣诞party的邀请中却没有她的名字,由此可知别人只是利用她,而从未把她当做真正的朋友看待,选D。

小题4:D推理判断题。在文中作者讲述了自己因为残疾而受到的嘲笑以及自己想改变这一切的努力,最后终于明白了一个道理:要积极乐观,做真正的自己。由此判断作者的目的是告诉读者面对生活中的挫折困境要乐观,选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。