Robert is a boss who hires me as a helper.
时间:2024-03-10 10:57:16 栏目:学习方法
题目内容:
Robert is a boss who hires me as a helper. He has lost his home and now has to live back at home, with his mother, at 46.
We had a job in Fort Bending. Robert bought me breakfast there. As we were leaving ,a man walked to us asking if he could get some work from Roberts' company. Robert explained there was no work for the man and the man started to walk away. As I looked from the leaving man back to Robert, l saw Robert getting Out some money and went after the man to give it to him. I asked Robert, "Why did you do that?" Robert said "He really had bad luck-what does a few dollars mater?"
After a very long, hard day, we stopped at a Quick Trip for a soda. I got through the check out ahead of Robert and went back out to the work truck. Beside the truck was a woman in a car. She had 3 kids and asked me if I could help-she had been evicted-had now where to go with her children-they were living in the car. I told her I was also hurting in these times-sorry I could not. Robert came out. opened the work truck and we got in I told him about the lady I didn't even finish the story when Robert was out. his door- around the truck and giving the women money to help her and her kids out. When Robert returned I asked, "Why did you do that, she didn't even ask you". He said “I have an ex-wife(前妻)and a kid-if they need help and I am not able, someone will help them"
小题1:Why did the man walk to the writer and Robert?
A.To ask for a lift in Robert's truck.
B.To look for a job in Robert's company
C.To beg for some money to buy a ticket.
D.To expect Robert to buy him breakfast.小题2:What does the underlined sentence mean in the Second Paragraph?
A. Robert had a lot of dollars to give.
B Robert didn't value dollars at all.
C. Robert took a few dollars seriously.
D. Robert didn't care about money.
小题3:The underlined word "evicted" in the last paragraph may mean______
A.driven away
B.picked up
C.looked down
D.turned down小题4:Which word do you think can best describe Robert?
A.Kind.
B.Proud.
C.Rich.
D.Cruel,小题5:Robert helped the woman because_______.
A.he expected to get married to the woman
B.she made him think of his ex-wife and kid
C.she asked him whether he could give a hand
D.he felt sorry for being unable to support his family
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题4:A
小题5:B
答案解析:
文章讲述作者的朋友Robert的故事,虽然自己的生活和生意都很艰难,但是他还是尽所能的帮助别人。
小题1:细节题:从第二段的句子:As we were leaving ,a man walked to us asking if he could get some work from Roberts' company. 可知这个人找作者和Robert是想找个工作,选B
小题2:句意理解题:从第二段的句子:l saw Robert getting Out some money and went after the man to give it to him.可知Robert给了这个人一些钱,说明Robert不在乎钱,选D
小题3:推理题:从第三段的句子:had now where to go with her children-they were living in the car.可知这个妇女和孩子过去住在车里,说明他们被赶走了,选A
小题4:推理题:从第二段的句子:l saw Robert getting Out some money and went after the man to give it to him.和第三段的句子:Robert was out. his door- around the truck and giving the women money to help her and her kids out. 可知Robert是很善良的人,选A
小题5:细节题:从最后一段的句子:When Robert returned I asked, "Why did you do that, she didn't even ask you". He said “I have an ex-wife(前妻)and a kid-if they need help and I am not able, someone will help them"可知Robert帮助这个妇女是因为这个妇女使他想起自己的前妻和孩子,选B
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅