> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My daughter and I collected the empty cans

时间:2024-03-10 10:42:39 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My daughter and I collected the empty cans」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/394780.html
题目内容:

My daughter and I collected the empty cans and bottles in our home .this morning, We had 6 full garbage bags later so I knew we would be spending a bit more of time at the recycling center. When we got there , a man and his kids were also doing the morning recycling and were using two of the four machines to recycle their plastic and cans. Luckily ,we were able to use the 2 remaining machines.

Of course, there were others that came, but when they saw the two families with garbage bags full of recycled things, they quickly left. However, one woman came in with just 5 cans and looked as if she was in a hurry. So I stopped what I was doing and let her in to recycle her cans. Of course, she was grateful, and it felt good to let her go ahead of me. But that was not the whole story.

My daughter and I continued to work through the bags, but the plastic recycling machine stopped working because it was full. My daughter was left with nothing to, do. The other family was still using the other two plastic recycling machines, but it. seemed that they were almost done .I just told my daughter we would have to wait until they were done. But the man of the other family came through with another act of kindness. He offered to let us go ahead of him. I was really surprised, because we had more than 5 bottles, but he didn’t seem to mind. I happily accepted it.

It was great to give and then to get an act of kindness in turn. It was small, I didn't expect it, but it surely brightened up my day.

小题1:What can we learn from Paragraph l?

A.The writer did collecting every morning.

B.The writer usually had 6 bags of cans to recycle.

C.There were four recycling machines in all.

D.Most people did recycling in the morning.小题2:Why did the writer let the woman recycle her cans first?

A.Because there were many other families there.

B.Because the woman seemed to be in a hurry.

C.Because the writer wanted to hear a story.

D.Because the woman was very grateful.小题3:Why couldn't the writer finish her recycling in time?

A.Because her daughter' s machine stopped working.

B.Because the other family was still using the machines.

C.Because she let the other family use her machine first.

D.Because she helped recycle the other family's bags first.小题4:What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to?

A.The kindness.

B.The offer.

C.The machine.

D.The 5 bottles.小题5:Which of the following best describes the topic of this passage?

A.A good name is sooner-lost than won.

B.A little is better than none.

C.All men cannot be first.

D.One good turn deserves another.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:B

小题5:D

答案解析:

这篇文章讲的是作者和女儿在废品回收站帮助一个妇女,然后在自己需要帮助的时候,又得到别人的帮助,说明一个善举反过来值得另外一个善举。

小题1:细节题:从第一段的句子:a man and his kids were also doing the morning recycling and were using two of the four machines to recycle their plastic and cans.可知总共有4个回收机,选C

小题2:细节题:从第二段的句子:However, one woman came in with just 5 cans and looked as if she was in a hurry. So I stopped what I was doing and let her in to recycle her cans.可知作者让这个妇女先用这个回收机,因为她看起来很忙,选B

小题3:细节题:从第三段的句子:My daughter and I continued to work through the bags, but the plastic recycling machine stopped working because it was full. My daughter was left with nothing to, do.可知作者女儿的机器出故障了,所以她们没能及时完成回收,选A

小题4:指代题:从第三段的句子; He offered to let us go ahead of him. I was really surprised, because we had more than 5 bottles, but he didn’t seem to mind.可知这个男子主动提出让作者她们先用回收,所以这里的it指的是“这个提议”选B

小题5:主旨题:从文章的内容和第四段的句子:It was great to give and then to get an act of kindness in turn. It was small, I didn't expect it, but it surely brightened up my day.可知这篇文章讲的是一个善举反过来会变成另外一个,选D

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。