> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Dear Dad,Today I was at the shopping mall

时间:2024-03-10 10:36:32 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Dear Dad,Today I was at the shopping mall」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/394642.html
题目内容:

Dear Dad,

Today I was at the shopping mall and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. They all had a special message that in some way or another reflected how I feel about you. Yet as I selected and read, it occurred to me that not a single card said what I really want to say to you.

You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 55 Father's Days together. I haven't always been with you on Father's Day but I've always been with you in my heart.

You know, Dad, there was a time when we were separated by the generation gap. You stood on one side of the Great Divide and I on the other.

The Father-Daughter Duel shifted into high gear ( 档位) when you taught me to drive the old Dodge and I decided I would drive the '54 Chevy whether you liked it or not. The police officer who sent me home, after you reported the Chevy stolen, didn't have much tolerance for a stub­born 16 year old, while you were so tolerant about it, Dad, and I think that was probably what made it the worst night of my life.

Our relationship greatly improved when I married a man you liked, and things really turned around when we began making babies right and left. Somewhere along the line, the generation gap disappeared. I suppose I saw us and our relationship as aging together, rather like a fine wine.

But the strangest thing happened last week. I was at a stop sign and I watched as you turned the corner in your car. It didn't immediately occur to me that it was you because the man driving looked so elderly and fragile behind the wheel of that huge car. It was rather like a slap in the face delivered from out of nowhere. Perhaps I saw your age for the first time that day.

I guess what I'm trying to say, Dad, is what every son and daughter wants to say to their Dad today. Honoring a father on Father's Day is about respect and sharing and acceptance and tolerance and giving and taking. It's about loving someone more than words can say, and it's wishing that never had to end.

I love you, Dad.

Love,

Jenny

小题1:How did Jenny probably feel on the night she was sent home by the police?

A.Disappointed.

B.Nervous.

C.Guilty.

D.Frightened.小题2:We can learn from the passage that Jenny and her father_________.

A.kept in touch by writing each other

B.are separated due to the generation gap

C.have been getting along very well

D.had a hard time understanding each other小题3:Why did Jenny feel strange when she saw her father last week?.

A.She seldom saw him driving that huge car.

B.She had never realized his being old and weak.

C.She didn't expect to meet with him there.

D.She had never seen him driving so slowly before.小题4:Jenny wrote his father this letter to _________

A.tell him about their conflicts

B.say sorry for her being stubborn

C.express her gratitude to him

D.remind him of the early incident

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:C

答案解析:

本文是一封女儿在父亲节之际写给八十四岁老父亲的一封感人至深的信,在信中作者回忆了父亲对自己叛逆时期所表现出的宽容,讲述了父女关系的逐步改善,也表达了女儿对父亲的感激之情,让读者也感受到了“父爱如山”这句话的含义。

小题1:C推理判断题。A失望的;B紧张的;C内疚的;D害怕的。从文章第四段while you were so tolerant about it, Dad, and I think that was probably what made it the worst night of my life.可知作者因为父亲对她的宽容而内心愧疚,答案选C。

小题2:D细节理解题。根据文章第三段there was a time when we were separated by the generation gap. You stood on one side of the Great Divide and I on the other.可知Jenny和父亲曾经有段时期因为代沟而不能很好的了解彼此,故答案选D.

小题3:B细节理解题.从文章第六段It didn't immediately occur to me that it was you because the man driving looked so elderly and fragile behind the wheel of that huge car.可知作者一时没有认出父亲来是因为她没有意识到父亲竟然如此衰老,所以内心涌出一种与往日不同的情感,答案选B。

小题4:C推理判断题。文章开头介绍了这封信的写作时间是在父亲节,当作者挑选父亲节贺卡时内心的感受:it occurred to me that not a single card said what I really want to say to you.而且在文章末段作者又表达了对父爱的感激之情,由此判断C选项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。