Lilian Hanson, a college student, expects
时间:2024-03-10 10:10:25 栏目:学习方法
题目内容:
Lilian Hanson, a college student, expects to graduate in about two years. What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age — 73 years. She has been studying at college, a few courses at a time, for 27 years.
When Lilian Hanson graduated from high school, she went to the bank to borrow money for further education. The banker gave her no encouragement. He didn’t think that a country girl should borrow money to go to college. He thought she should be at home doing work in the house or around the farm. So Lilian Hanson went home and raised a family of nine children instead of going to college.
Mrs Hanson never forgot her dream of getting a higher education. When her children were grown, she tried again. She finds the hardest part of going back to school at her age is the sitting in class for long periods of time. Because she is not as flexible(易适应的) as she used to be, Mrs Hanson often gets up and walks around between classes to keep from getting stiff(僵硬). At the beginning of a course in using the computer, the other students all stood and gave her a warm welcome when she introduced herself and explained why she was there and what her aims were.
小题1:The difference between Lilian and her classmates is that .
A.she works harder at her lessons
B.she is eager to graduate from college
C.she is much older
D.she is a country girl小题2:Lilian wasn’t able to go to college after graduation from high school because ________.
A.she wanted to teach herself
B.she got married
C.she had to look after her children
D.she hadn’t enough money小题3:The writer wrote the passage in order to show us that ________.
A.a friend in need is a friend indeed
B.one is never too old to learn
C.knowledge is power
D.education is of great importance小题4:Lilian could get a higher education when she was old because ________.
A.she borrowed money from the bank
B.her husband and children helped her
C.her classmates encouraged her to get it
D.the reason isn’t mentioned in the passage
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:B
小题4:D
答案解析:
Lilian Hanson73岁完成大学梦。因为家境贫困,不能借到钱,年轻时的她不得不选择放弃,当她的七个孩子都已长大成人时,她又回到教室,克服困难再进大学的课堂,圆了自己的大学梦。
小题1:细节理解题。根据What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age — 73 years.可知,选 C。
小题2:细节理解题。根据文章第二段可知,Lilian Hanson打算去银行贷款上大学,因遭到拒绝而不得不放弃。所以选择D。
小题3:主旨大意题。根据文章内容可知,Lilian Hanson,73岁上大学,与B项(活到老学到老。)意思相符。A.患难朋友才是真正的朋友。C.知识就是力量。D. 教育非常重要。
小题4:推理判断题。文章提到她上大学完成自己年轻时的梦想。其他原因都没提及。D。
考点: 人物类阅读。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅