> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

That warm day was the only day of the week

时间:2024-03-10 09:50:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「That warm day was the only day of the week」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/393635.html
题目内容:

That warm day was the only day of the week without rain.I opened the door,took a seat and began to enjoy the wonderful sunshine.Suddenly,I noticed that the house near mine had been sold.An elderly lady was in front of the door,with some beautiful flowers beside her.I walked to her.She looked to be in her early eighties and had the prettiest white hair.

“Hi!My name is Karmen,”I said smiling brightly at the old lady.She smiled back and said,“Hello,Karmen.I ’m Henrietta.”Her voice was very strong for someone at her age.Later,I learned she was alone and had no family or relatives to help her.From that day on,I often visited her and helped her with her housework and sometimes she gave me some delicious food.A year passed,and I considered Henrietta to be one of my best friends.

One day,I walked over for my morning visit and knocked on the door,but there was no answer.I knocked again,and she still didn’t turn up.So I let myself in,using the key she had given me.I checked her living room and then her kitchen.I finally went into her bedroom,and she was lying peacefully on her bed.Beside her there were two notes.One was her will(遗嘱),which said all that she had would be given to me.The other was a thank-you note.I went to her bedside and cried sadly.

Though several years have gone by,I still miss her deeply.Whenever I look at the beautiful flowers in front of her house,I remember the wonderful friendship we had.

小题1:The writer came out of the house to ______.

A.look at an old lady

B.enjoy some flowers

C.enjoy the sunshine

D.clean the house nearby小题2:Through visiting the old lady,the writer learnt that the old lady ______.

A.disliked all her relatives

B.had no one to look after her

C.didn’t want to live with her family

D.was looking for someone to look after her小题3:What can we learn from the passage?

A.The old lady was not kind.

B.The writer didn’t have any good friends.

C.The old lady didn’t know how to make food.

D.The writer got along very well with the old lady.小题4:What does the underlined part “turn up”in Paragraph 3 mean?

A.Appear

B.Leave

C.Try

D.Change

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

这篇短文作者主要记述了他和一位老人的友谊。作者在享受阳光是认识了老人,然后成为好朋友,老人去世,作者不会忘记他们的友谊。

小题1:细节题:从第一段的句子:That warm day was the only day of the week without rain.I opened the door,took a seat and began to enjoy the wonderful sunshine.可知作者和老人相处的很好,选C

小题2:细节题:根据第二段Later, I learned she was alone and had no family or relatives to help her.描述,可知作者了解到没有人照顾这个老人,选B

小题3:推理题:根据短文二三段描述,可知作者和这个老人相处的很好,故选D

小题4:猜词题:联系下文描述,可知此处指的是这个老人还没有出来开门,故选 A,出现。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。