> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Children today are crazy about roller skat

时间:2024-03-10 09:32:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Children today are crazy about roller skat」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/393281.html
题目内容:

Children today are crazy about roller skating(溜冰), for it's easy and fun. After supper on week days, anytime on weekends and especially any day in school holidays, so many roller skaters flow into streets, squares, parks and playgrounds. What a beautiful sight!

But a long time ago, roller skating was a different story. Before 1750, the idea of skating didn't exist. That changed because of a man named Joseph Merlin,whose work was making musical instruments. In his spare time he liked playing the violin. Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer.

One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball. Very pleased and a little excited, he accepted it. As the day of the party came near, Merlin began to think hard how to make an impressive entrance at the party. A strange idea struck him one day—he would get a lot of attention if he could skate into the room.

He tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates. Very proud of his invention, he couldn't wait for the special day to come, when he would arrive at the party on wheels while playing the violin.

On the night of the party Merlin did as he had planned, rolling into the room playing his violin. Quite astonished,all present cast their eyes over him. Then, unexpectedly, came one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on. Suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking to pieces. Nobody forgot Merlin's grand entrance for a long time!

小题1:Merlin was considered a dreamer because he ________.

A.always dreamed while sleeping

B.had very rich imagination

C.often gave others surprises

D.invented the roller skates小题2:Merlin roller skated into the room in order to ________.

A.arrive at the party on time

B.impress the party guests

C.test his new roller skates

D.make the host satisfied小题3:The main point the writer tries to make in the last paragraph is ________.

A.the party guests laughed at Merlin

B.the roller skates needed improving

C.Merlin got himself into great trouble

D.Merlin succeeded beyond expectation小题4:The text is mainly about ________.

A.an unusual party

B.a funny musician

C.the origin of roller skating

D.the great joy Merlin brought

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:D

小题4:C

答案解析:

这篇文章通过一个故事讲述了滑旱冰是怎样被发明的。Merlin是一个梦想家,总是有很多新奇的主意,他想去参加聚会时引人注意,发明了旱冰鞋。

小题1:细节题:根据Merlin was a man with many ideas and many dreams. People called him a dreamer.可知 Merlin想象力丰富,故答案应为B

小题2:细节题:根据As the day of the party came near, Merlin began to think. He wanted to find a way to make a wonderful entrance at the party. Merlin had an idea. He thought that he would attract a lot of attention if he could skate into the room.可知这样可以给客人留下深刻的印象,故选B

小题3:推理题:根据最后一段的句子:Then, unexpectedly, came one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on.可知他的成功是预料之外的,选D

小题4:主旨题:这篇文章通过一个故事讲述了滑旱冰是怎样被发明的,故选C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。