We often hear people talking about a gener
时间:2024-03-10 09:22:06 栏目:学习方法
题目内容:
We often hear people talking about a generation gap (代沟). The name is new,but the idea is old. Young people and their parents don’t understand each other. The world has always kept changing. During the second century after Christ a wise man said, “Bury me on my face because in a little while everything will be turned upside down.” There has always been a gap between generations, but more people talk about it now. Old Mr. Ellis thinks he understands what has happened. “When I was a boy, I thought the world was a beautiful place. My life was very pleasant. But when I was older, I learned about people who were treated badly, people who didn’t have enough to eat. I wanted to help them, and I married a girl who wanted to help them, too. We went to meetings and talked a lot, but it didn’t seem to make much difference. ”“Our children grew up in a world at war. They didn’t know when the fighting would stop. They wanted their children to have nice clothes and toys. They didn’t want to think about the future. They thought nothing could be done about it.” “Now I have grandchildren, and they have their own ideas. They are trying to make the world better. They are trying to help other people. They’re making people listen to them. I am proud of their generation.”
小题1: The wise man mentioned in the text told people to bury him on his face so that when everything is turned upside down he will _____.
A.lie on his stomach
B.lie on his back
C.stand quietly
D.sit in peace小题2:Which generation did NOT want to do anything to make the world a better one?
A.Mr. Ellis’ generation
B.His children’s generation
C.His grandchildren’s generation
D.None of the above.小题3: What is the writer’s attitude towards the generation gap?
A.Unacceptable.
B.Awful.
C.Funny.
D.Common.
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:D
答案解析:
本文讲述了代沟问题,以老艾里斯为例讲述了他祖孙三代的不同观点。
小题1:根据句意“把我埋在脸上”,当世界颠倒之后,我应面朝上躺着,故选B。
小题2:文中提示到老人孩子那一代成长与战争中,他们认为无论做什么,世界都不会变的更好,可找出答案,故选B。
小题3:通读全篇可看到作者对代沟问题持有一种肯定态度,认为这是一种普遍存在的问题,因此选“common”,故选D。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅