“Hey, Jenna, do you think we’ll still be f
时间:2024-03-10 09:16:23 栏目:学习方法
题目内容:
“Hey, Jenna, do you think we’ll still be friends when we’re eighty-two?” I asked my friend.It was clear that she was wondering where I had come up with such a question.Losing Jenna would be like losing a very close sister.We hung out together.We gave each other advice.
“Of course, we’ll still be friends when we’re eighty-two.” Jenna announced loudly.
The next year, in the fourth grade, we met Jamie.The three of us soon became close friends.We played together almost every day.I thought even time couldn’t pull us apart, but I was sadly mistaken.
The three of us started fighting a lot.Before Christmas, we had a really big fight, and Jamie and Jenna were against me, both saying I was bossy.I felt helpless and lonely.I thought Christmas would be horrible!
I was surprised when Jenna came to my house and gave me an awesome Christmas card she had made for me.I was so sure that she was still disappointed with me.
“Wow, ” I said, breaking the silence as we stood on either side of my front door.“Thanks.”
“Okay…well…I have to go,” she said softly.
“Okay.See you later then…” and I closed the door.
“Who was that at the door?” my mum asked.
The card started off with “Merry Christmas”, but then it said, “I am so glad we’re friends.I am sorry about what I said when we were fighting.A fight won’t stop us from being friends.Besides, we said we were going to be friends even when we’re eight-two.”
I stopped reading and started laughing.I couldn’t believe I had forgotten what she said that day in her backyard.I couldn’t believe I had been so selfish in making my friends feel sorry for me that I had forgotten about real friendship.
小题1:How would the author and Jenna get along with each other after Christmas?
A.They would be close friends again.
B.They would not speak to each other.
C.They would lose touch with each other.
D.They would go on fighting with each other.小题2:The underlined sentence “I was bossy” in the fourth paragraph means “_________”.
A.I looked like a boss
B.I acted as a boss
C.I was fond of giving orders
D.I was fond of fighting小题3:Which of the following is the right time order according to the passage?
a.Jamie became our friend.
b.I felt lonely and unhappy.
c.Jenna, Jamie and I fought a lot.
d.Jenna brought me a Christmas card.
e.I was sorry for what I did to her.
f.Jenna and I promised to be lifelong friends.
A.f a b c e d
B.a c f b d e
C.a b c f e d
D.f a c b d e小题4:The author was delighted when she read the card from Jenna because _________.
A.what Jenna wrote was funny
B.Jenna would be her friend again
C.she was happy about the coming Christmas
D.she was happy to receive a Christmas card
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:D
小题4:B
答案解析:
本文主要讲了三个很要好的朋友吵架,又最终和好如初的有趣经历。
小题1:推理题:通过阅读最后一个自然段,可知圣诞节以后,Jenna与作者又是非常亲密的好朋友了,选A
小题2:句意猜测题:通过上下文的意思以及最后一个句子I couldn’t believe I had been so selfish in making my friends feel sorry for me that I had forgotten about real friendship.可猜出“I was bossy”的意思是我喜欢发号指令。选C。
小题3:顺序考查题:通过阅读文章,可知道事件发生的一个先后顺序是:Jenna和我许诺成为终身的朋友,Jamie也成为我们的朋友,Jenna, Jamie和我吵架,我感觉很孤独和不开心,Jenna给我带来一张圣诞卡,我对她的所作所为,感到很抱歉,选D。
小题4:句意理解题:根据The card started off with “Merry Christmas”, but then it said, “I am so glad we’re friends.I am sorry about what I said when we were fighting.A fight won’t stop us from being friends.Besides, we said we were going to be friends even when we’re eight-two.”可知作者收到圣诞卡很高兴的原因是,Jenna再次成为她的好朋友了,选B
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅