Many television programmes are very realis
时间:2024-03-10 09:14:07 栏目:学习方法
题目内容:
Many television programmes are very realistic. One who watches TV often feels that whatever happened in the film could well happen to him. With only a little imagination, every man in the street becomes a thief, a spy or a murderer. Jane had been watching a spy film at her friend’s house. In it, a young girl had been followed and murdered. She felt a little frightened, walking to the station. She took a train back to the centre of the city. There were a lot of people traveling with her, so she felt much safer.
A man sitting opposite her, reading a newspaper, glanced at her. She thought nothing of it until she saw him staring at her. Remember the film and feeling very uncomfortable, she got off the train and went to the bus stop. When he got on the same bus as she did, she found that he was following her. As long as she had been with other people she wasn’t frightened. But when she got off the bus, the streets were almost empty. She walked as quickly as she could. She could hear footsteps following her but she didn’t dare to look around. After what seemed to have been hours, she was unable to find them, because she was so frightened. The footsteps stopped behind her. She felt a hand on her shoulder. Instead of feeling hands round her neck, however, she heard a pleasant voice. “I apologize if I frightened you. I’m your new neighbour. I thought I recognized you in the train, but I wasn’t sure.”
小题1:Jane felt frightened, walking to the station, because ________.
A.she had seen a murder on television
B.she was being followed
C.she had been at her friend’s house
D.she was a girl of rich imagination小题2:Jane’s friend lived ______ her.
A.very near
B.a short distance away from
C.a long way from
D.next to小题3:Jane was really frightened because _______.
A.the man who followed her was her new neighbour
B.the man apologized
C.the street was empty
D.she thought she met a murderer小题4:The man put his hand on her shoulder. He meant to _______ Jane.
A.kill
B.be friendly to
C.frighten
D.play a joke on小题5:A girl will be frightened if ______.
A.she often watches TV
B.she is followed by a stranger for a long time.
C.she meets her neighbour suddenly
D.she feels a hand on her shoulder
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:B
答案解析:
本文叙述了一个名叫简的女孩回家的路上的经历。简在朋友家看了一部有个女孩被谋杀的电影之后,感到害怕,在回家时她选择坐火车,因为火车上人多,安全些。从在火车上一直到下火车和回家的路上,她都感觉有一个陌生人在跟踪她,她感到很害怕。当那个陌生男人拍她的肩膀跟她打招呼时,她才知道那是她的新邻居。
小题1:推理判断题。根据第一段的In it, a young girl had been followed and murdered. She felt a little frightened, walking to the station. 可知她看的一部一个女孩被跟踪后而杀害的电影后害怕,是因为想想自己可能被跟踪。故选A。
小题2:推理判断题。根据第一段的She took a train back to the centre of the city. 她需要坐火车回到市中心,说明她朋友家离她家较远。故选C。
小题3:推理判断题。根据第二段的When he got on the same bus as she did, she found that he was following her. As long as she had been with other people she wasn’t frightened.可知当她发现自己被跟踪时,她感到害怕被谋杀。故选D。
小题4:推理判断题。根据第二段的 “I apologize if I frightened you. I’m your new neighbour. I thought I recognized you in the train, but I wasn’t sure.”可知跟在她后面的人原来是她的新邻居,因此怕她的肩膀是表示友好的。故选B。
小题5:推理判断题。根据第二段的 After what seemed to have been hours, she was unable to find them, because she was so frightened. 可知一个女孩长时间被陌生人跟踪,她会感到害怕的。故选B。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅