It was a rather hot day. Everybody seemed
时间:2024-03-10 09:09:40 栏目:学习方法
题目内容:
It was a rather hot day. Everybody seemed to be looking for some kind of relief, so an ice cream store was a natural place to stop at.
A little girl, holding her money firmly, entered the store. Before she could say a word, the store clerk sharply told her to get outside and read the sign on the door, and stay out until she put on the shoes. She left slowly, and a big man followed her out of the store.
The man watched as she stood in front of the store and read the sign. “No Bare (赤裸) Feet”.
Tears started rolling down her cheeks as she turned and walked away. Just then the big man called to her. After sitting down on the roadside, he took off his size-12 shoes, set them in front of the girl and saying, “Here, you won’t be able to walk in these, but if you slide (拖) along, you can get your ice cream.”
Then he lifted the little girl up and set her feet into the shoes. “Take your time,” he said, “I get tired of moving them around, and it’s good to just sit here and eat my ice cream.”
The shining eyes of the little girl could not be missed as she ordered her ice cream.
He was a big man, all right. Big body, big shoes, but most of all, he had a big heart.
小题1:The little girl wasn’t allowed to enter the store because ______.
A.she was dirty
B.she had no money
C.the store was closed
D.she had no shoes on小题2:What happened to the little girl in the end?
A.The big man bought an ice cream for her.
B.The store clerk took an ice cream out to her.
C.She got her ice cream with the big man’s shoes.
D.She left the store without getting her ice cream.小题3:From the story we can conclude (得出结论)that the big man is ______.
A.kind
B.funny
C.honest
D.hard-working
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:A
答案解析:
文章大意:炎热的夏天,人人都想着吃冰激凌,但小女孩因为没有鞋穿却不能进冰激凌商店买,终于有位好心人让小女孩如愿以偿。
小题1:D 细节题。根据第二段……stay out until she put on the shoes可知小女孩没有穿鞋,所以答案选D。
小题2:C推断题。 根据文章倒数第二段The shining eyes of the little girl could not be missed as she ordered her ice cream. 可推知小女孩穿着那个大人的鞋终于买到了冰激凌。所以C正确。
小题3:A 推理题。根据最后一段Big body, big shoes, but most of all, he had a big heart.可推知这个男士有颗善良的心。因此选A。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅