> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Paul couldn’t sleep last night. He woke up

时间:2024-03-10 09:04:03 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Paul couldn’t sleep last night. He woke up」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/392646.html
题目内容:

Paul couldn’t sleep last night. He woke up early and sat up, and then he lay down again. He felt terrible. “I must be sick,” he thought. “but I must study for that test.”

He got up and looked for his history notebook. He finally found it under a pile of clothes on a chair. He went over his history notes, but he couldn’t remember any of the facts in the notes. “What shall I do?” he thought. He felt terrible.

Just then Paul’s telephone rang. He put down his notebook and picked up the telephone.

“Good morning,” Jack’s voice said, “You must be wrong about that test.”

“What do you mean?” Paul asked weakly.

“We’re not going to have the test today.” Jack said. “I wrote down the date in my notebook. The test will be next Wednesday; it isn’t today. How do you feel this morning?”

“Fine,” said Paul. “Just fine!” Suddenly he really felt fine.

小题1:Paul felt uneasy because he

A.was seriously ill.

B.was too tired.

C.was worried about the coming test.

D.couldn’t find his history notebook.小题2:It seemed that Paul __________

A.was good at history.

B.liked to study history.

C.lost interest in history.

D.was ready for the history test.小题3:What made Paul feel fine at once?

A.The telephone call

B.the coming test.

C.Jack’s notebook

D.The fact that the test was not to be given that day.小题4:“How do you feel this morning?” From this question we can see Jack________

A.knew Paul.

B.knew Paul very well.

C.wanted to help Paul with his history.

D.would lend Paul his notebook..

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章大意:paul早上起床主要想找笔记本来学习以应对今天的考试,正在焦急万分时收到杰克电话说,考试时间是下周,然后paul就没有感到那么紧张了。

小题1:C 细节理解题。根据文章第一段““but I must study for that test.”以及第二段“He finally found it under a pile of……”可知Paul对考试很紧张;故C正确。

小题2:C 细节理解题。根据第二段第二、第三句可以看出“他最后在椅子上的一堆衣服里找到了历史笔记,复习时却记不住里面的内容”可知C正确。

小题3:D 细节理解题。根据最后两段可知“杰克最后打电话告诉不是今天考试”故D正确。

小题4:B 推理判断题。根据文中““You must be wrong about that test.””可知B正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。