In 1970, at the age of 35, my father was d
时间:2024-03-10 09:00:35 栏目:学习方法
题目内容:
In 1970, at the age of 35, my father was diagnosed with Parkinson’s disease. There was not muchdone at that time and my father had to rely on the medication and treatment that wereat that time. But one thing was, my father was not a quitter. He was a teacher whochildren with special educational needs in Chicago Public High School. Every day we would hearabout “his kids”. These “kids” did not usuallymy sister and I.
One day, my father arrived at his school and walked up thefor his first period. He was having a veryday because the disease was really taking everything out of him. Heonce and bruised (擦伤) his knee but he still kept going. did he know that someone was watching.
As the dayhis steps began to get a little lighter. At the end of the day, he was about to leavea young girl entered his office. He had met her in the hallway but she was not one of his. He asked what he could do for her and she said, “I just wanted to thank you formy life.”
He looked at her and couldn’twhat he had done. She then went on. “When I got up this morning, I felt as if I was at the end of myand ready to kill myself. But when I saw you trying to go up the stairs and then you fell, I feltand the feeling of sadness just kept getting. And now you are walking asas ever. It’s really true that everything will get better as the days go on.”
小题1:
A.information
B.research
C.knowledge
D.experience小题2:
A.favorable
B.believable
C.reasonable
D.available小题3:
A.obvious
B.special
C.natural
D.strange小题4:
A.abandoned
B.followed
C.taught
D.attended小题5:
A.stories
B.jokes
C.songs
D.humors小题6:
A.connect
B.change
C.mean
D.defeat小题7:
A.mountains
B.stairs
C.ladders
D.streets小题8:
A.normal
B.pleasant
C.simple
D.difficult小题9:
A.fell
B.stood
C.happened
D.appeared小题10:
A.Few
B.Little
C.Seldom
D.Never小题11:
A.arrived
B.progressed
C.broke
D.stopped小题12:
A.until
B.before
C.when
D.while小题13:
A.students
B.friends
C.teachers
D.workers小题14:
A.losing
B.giving
C.passing
D.saving小题15:
A.write down
B.figure out
C.cut off
D.put up小题16:
A.responding
B.admitting
C.explaining
D.complaining小题17:
A.rope
B.wall
C.road
D.work小题18:
A.sorry
B.bad
C.lucky
D.proud小题19:
A.lower
B.weaker
C.higher
D.stronger小题20:
A.carefully
B.quickly
C.lightly
D.slowly
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:A
小题6:C
小题7:B
小题8:D
小题9:A
小题10:D
小题11:B
小题12:C
小题13:A
小题14:D
小题15:B
小题16:C
小题17:A
小题18:B
小题19:D
小题20:C
答案解析:
文章讲述的是一个父亲的故事。作者的父亲的了帕金森病,当时的医疗条件有限,只能依靠药物来治疗。作者的爸爸是芝加哥一所公立高中的老师,有一天他来到学校,上楼摔倒的一幕被一个想要自杀的女孩看到了。作者爸爸的坚强给了那个女孩以力量,她很感激作者的爸爸。
小题1:There was not muchdone at that time and my father had to rely on the medication and treatment当时没有太多关于帕金森病的研究,作者的爸爸不得不依赖药物和治疗。A信息;B研究;C知识;D经历,经验。故选B。
小题2:the medication and treatment that wereat that time当时仅有的医疗条件,A赞同的,有利的;B可信的;C合理的;D可获得的,可得到的。故选D。
小题3:But one thing was, my father was not a quitter.有一件事是明显的,作者的爸爸不是一个轻言放弃的人。A明显的;B特殊的;C自然的;D奇怪的。故选A。
小题4:He was a teacher whochildren with special educational needs作者的爸爸教一些有特殊教育需要的孩子,A放弃,抛弃;B跟随;C教书;D参加,上学。故选C。
小题5:Every day we would hearabout “his kids”.每天都能听到关于“他的孩子”的故事,A故事;B玩笑;C歌曲;D幽默。故选A。
小题6:These “kids” did not usuallymy sister and I.这些“孩子”不总是意味着作者和妹妹,A连接;B改变;C意味着;D打败。故选C。
小题7:my father arrived at his school and walked up thefor his first period爸爸到达学校,走上楼梯开始他的第一阶段,根据最后一段“go up the stairs”可知,应填stairs,A山;B楼梯;C梯子;D街道。故选B。
小题8:He was having a veryday because the disease was really taking everything out of him.他的病把一切都夺走了,爸爸的一天过得很艰难,A正常的;B令人愉快的;C简单的;D困难的。故选D。
小题9:Heonce and bruised (擦伤) his knee爸爸摔倒擦伤了膝盖,A摔倒;B站立;C发生;D出现。故选A。
小题10:did he know that someone was watching.他从来不知道有一个人一直在看着他,A少的;B少的,小的;C很少;D从不。故选D。
小题11:As the dayhis steps began to get a little lighter.随着一天时间的过去,他的脚步变轻了,A到达;B进展,发展;C打破;D停止。根据下一句的At the end of the day可知,这里不是一天的结束,不用stopped。故选B。
小题12:he was about to leavea young girl entered his office当一个年轻女孩进来时,爸爸正要离开,be about to do sth when...正要做某事时,另外一件事发生了。故选C。
小题13:He had met her in the hallway but she was not one of his.爸爸半路上遇见过这个女孩,但她不是爸爸的学生,A学生;B朋友;C老师;D工人。故选A。
小题14:she said, “I just wanted to thank you formy life.”她说:“我只是想谢谢你救了我的命”,A失去;B给;C通过;D拯救。故选D。
小题15:He looked at her and couldn’twhat he had done.爸爸看着她,不理解自己曾经为她做过什么事情,A写下;B计算出,弄明白,理解;C切除,切断,中断;D进行,住宿,搭建,张贴。故选B。
小题16:She then went on. “When I got up她接着解释。“当我起床时,......”。A回应;B承认;C解释;D抱怨。故选C。
小题17:I felt as if I was at the end of myand ready to kill myself.她感觉自己的生命已经到了尽头,准备自杀,at the end of one’s rope某人生命的尽头,A绳子;B墙壁;C道路;D工作。故选A。
小题18:and then you fell, I felt她看到作者的爸爸摔倒,心里肯定不会是开心,根据后面的“the feeling of sadness”可知,作者很难过,A遗憾的,抱歉的;B糟糕的;C幸运的;D自豪的。故选B。
小题19:the feeling of sadness just kept getting难过的感觉一直在增强,A更低的;B更虚弱的;C更高的;D更强的。故选D。
小题20:根据everything will get better as the days go on可知,一切都会好起来。And now you are walking asas ever.作者爸爸的脚步像以前一样轻快。A小心地;B快速地;C轻轻地,轻松地;D慢慢地。故选C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅