> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Our house was directly across the street f

时间:2024-03-10 08:57:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Our house was directly across the street f」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/392505.html
题目内容:

Our house was directly across the street from the clinic entrance of John Hopkins Hospital in Baltimore. We lived downstairs and rented the upstairs rooms to the patients at the clinic.

One evening as I was fixing supper, there was a knock at the door. I opened it to see a truly awful looking man. He’s hardly taller than my eight-year-old son. “Good evening. I’ve come to see if you’ve a room. I came for a treatment this morning from the eastern shore, and there’s no bus till morning.” He told me he’d been hunting for a room since noon but with no success. “I guess it’s my face... I know it looks terrible, but my doctor says with a few more treatments...” For a moment I hesitated, but his next words convinced me: “I could sleep in this chair on the porch. My bus leaves early in the morning.”

I told him we would find him a bed. When I had finished the dishes, I talked with him. He told me he fished for a living to support his five children, and his wife, who was hopelessly crippled(残疾的)from a back injury. He didn’t tell it by way of complaint. Next morning, just before he left, as if asking a great favor, he said, “Could I come back and stay the next time?” He added, “Your children made me feel at home. ”

On his next trip he arrived a little after seven in the morning. As a gift, he brought a big fish and the largest oysters(牡蛎)I had ever seen. I knew his bus left at 4:00 a. m. and I wondered what time he had to get up in order to do this for us.

In the years he came to stay overnight with us and there was never a time that he did not bring us vegetables from his garden. I know our family always will be grateful to have known him; from him we learned how to accept the bad without complaint when facing the misfortune.

小题1:Why did the author agree to let the man spend the night in his house at last?

A.Because the man said others refused to accommodate him.

B.Because the man said he would not cause much inconvenience.

C.Because the man said he had come from the eastern shore.

D.Because the man said he had been hunting for a room since noon.小题2:How long would it take the man to travel from his home to Baltimore by bus?

A.about 1 hour.

B.about 2 hours.

C.about 3 hours.

D.about 4 hours.小题3:From the text we can know that_____________.

A.the author’s children were kind and friendly to the man

B.the man was fed up with his hard-work and his family

C.John Hopkins Hospital provided rooms-for the patients to live in

D.the author and his family were thought highly of by his neighbors小题4:The author’s family were grateful to know the man because__________.

A.he often brought them fish and vegetables from his garden

B.he paid them money for his staying

C.he taught them how to accept the bad without complaint

D.he stayed only overnight with the writer’s family

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:C

答案解析:

作者讲述一个到他家租房的客人的故事,虽然生活有很懂不幸,但是总是很乐观,作者的家人很感激这个人让他们知道遇到不幸不要去抱怨。

小题1:细节题:从第二段的句子:For a moment I hesitated, but his next words convinced me: “I could sleep in this chair on the porch. My bus leaves early in the morning.”可知作者最后同意让这个人在他家过夜是因为这个人说不会给他带来麻烦,选B

小题2:细节题:从第四段的句子:On his next trip he arrived a little after seven in the morning. As a gift, he brought a big fish and the largest oysters(牡蛎)I had ever seen. I knew his bus left at 4:00 a. m.可知从这个人的家做公共汽车要三个小时,选C

小题3:细节题:从第三段的句子:He added, “Your children made me feel at home. ”可知作者的孩子对这个人很友好很礼貌,选A

小题4:细节题:从第五段的句子:I know our family always will be grateful to have known him; from him we learned how to accept the bad without complaint when facing the misfortune.可知作者的家人很感激这个人让他们知道遇到不幸不要去抱怨,选C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。