> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A woman was waiting at an airport one nigh

时间:2024-03-10 08:51:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A woman was waiting at an airport one nigh」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/392370.html
题目内容:

A woman was waiting at an airport one night, with several long hours before her flight. She bought a book and a bag of cookies in the airport shop, and found a place to drop.

She was interested in her book, but the man sitting beside her grabbed a cookie or two from the bag in between, which she tried to ignore to avoid an argument.

So she ate the cookies noisily and watched the clock, as the cookie thief diminished (使……变少) her stock. She was getting angrier as the minutes passed, thinking,“Oh, brother, if I wasn’t so nice, I would blacken your eyes.”

With each cookie she took, he took one, too. When only one was left, she wondered what he would do. With a smile on his face, he took the last cookie and broke it in half. He offered her half, and he ate the other. She got it from him and thought, “ This guy has some nerve (胆量) and he’s also rude. Why didn’t he even show any gratitude?”

She had never known when she had been so angry. She gathered her bag and headed for the gate, refusing to look back at the thieving ingrate (忘恩负义者).

She boarded the plane and then she sought her book, which was almost complete. As she reached in her bag, she was shocked— there was her bag of cookies. “If mine are here,” she thought, “the others were his. It’s too late to apologize.”

小题1:Why did the woman ignore it when she found the man eating the cookies?

A.She didn’t want to get into an argument.

B.She was full of pity for the man.

C.The man was dangerous and brave.

D.She was too careless to notice it.小题2:When offered her half of the last cookie, the woman______.

A.felt a bit disappointed.

B.felt deeply thankful.

C.considered the man unthankful.

D.saw the man as his brave brother.小题3:We can infer that the man________.

A.might have returned the bag of cookies secretly.

B.tried to share his cookies with the woman.

C.was thankful for the woman’s kindness.

D.was really a thief.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

答案解析:

文章讲了一个旅客在机场遇到了光天化日之下偷曲奇的小偷的故事;女孩一边读书一边心里认为坐在旁边的男人竟敢当面偷他的饼干,结果发现是误会。

小题1:细节题。根据第二段的最后一句话which she tried to ignore to avoid an argument 可知她没有声张是不想要引起争吵,所以选A

小题2:细节题。根据文章第四段的女孩心理活动Why didn’t he even show any gratitude 可知女孩认为隔壁的男人吃了她的饼干还毫无感激之情,所以选C

小题3:主旨大意题。根据故事的情节可以知道,女孩在候机室吃的曲奇其实是旁边的男人的,男人在努力与她分享自己的那包曲奇,所以选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。