> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As I was busy working on my work plan in m

时间:2024-03-10 08:48:12 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As I was busy working on my work plan in m」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/392289.html
题目内容:

As I was busy working on my work plan in my bedroom, I could hear my four children playing upstairs. Suddenly, I heard the children running down the stairs and shouting, “Freddie, Freddie.” I heard the word “window” and rushed outside, heart in mouth. My three-year old son Freddie was lying on his side on the ground. I cried for my husband Simon to dial 999 and within minutes the air ambulance arrived. They quickly took him in the helicopter. During the flight, Freddie was looking at me and I remember thinking was a good sign, but then his eyes began to roll. As the doctors tried to stabilize(稳定) him, I couldn’t believe what was happening.

When we arrived at the hospital in Portsmouth, there were some doctors and nurses waiting for us and they immediately set to work on Freddie. I was hopelessly wishing everything would be alright, but Freddie had broken his skull in two places and blood clots were forming in his brain. He needed surgery(外科手术), and only a surgeon at another hospital in Bristol could do it. This meant another helicopter ride, but we couldn’t go with Freddie because there was no enough space. Simon and I drove the long 130 miles from our home in north Devon in silence. Neither of us dared say what we were thinking, “What if we get there and he’s dead?” “Is he going to be brain-damaged?”

Freddie was just coming out of surgery when we arrived. The surgeon said it had gone well. When I finally saw him, I hardly recognize my child—he was covered in tubes and there were wires coming out of his head.

On the third day, Simon went home to see our three girls and to pick up some clean clothes for us. While he was gone, the pressure in Freddie’s brain suddenly increased. He was taken into theater again and this time I fell apart. Luckily, the surgery managed to stabilize Freddie. After almost a week, Freddie was finally woken up. When he opened his eyes, he looked at me. He didn’t say anything, but I knew straight away that it was my old Freddie, and that he was going to be alright. Over the next two weeks, his recovery went well. After help with learning to swallow again and encouragement with speaking, he was soon playing with his Gruffalo cards and eating meals by himself.

I still don’t know how the accident happened, but we got some idea from our girls. Clearly Freddie and Minnie had been sitting on the window ledge, and Freddie must have opened it to look out and fallen 20 feet onto the ground below.

The guilt I feel is awful— for weeks I was full of “ if onlys”, and we put window locks everywhere. Six months later, although the accident seems a lifetime ago, it has changed me. I feel differently about life now. I’ve left my job to put my children first. I want to spend every minute with them.

小题1:The underlined sentence in paragraph 1 shows the author was ______________.

A.hopeless

B.worried

C.curious

D.puzzled小题2:Why did the author’s son have to be moved to another hospital in Bristol?

A.Because no surgeons were on duty in the first hospital that day.

B.Because the author wanted his son to stay in a hospital nearer her home.

C.Because no surgeons in the first hospital knew the injuries to the author’s son.

D.Because no surgeons in the first hospital could do surgery on the author’s son.小题3:When the author finally saw her son, she could hardly recognize him probably because his

face_____________.

A.was seriously injured

B.was filled with small pipes

C.was too pale to be recognized

D.was covered by a piece of cloth小题4:On the third day after being taken to the hospital, _____________.

A.the author’s son finally opened his eyes.

B.the situation of the author’s son suddenly worsened

C.the author’s son was finally out of danger

D.the author’s son did not need any more surgery小题5:After the accident, what did the author probably learn?

A.Life is full of “if onlys”.

B.Being a single mother is not easy.

C.Children are more important than work.

D.Accidents can happen to every kid.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:B

小题4:B

小题5:C

答案解析:

就在作者在自己的卧室忙于制定工作计划时,三岁的儿子出事了:从窗户摔出摔倒了地面上不省人事。在家人和医护人员的不懈努力下,孩子脱离了生命危险,逐渐康复中。通过这件事,作者深感愧疚,深感愧对孩子,最后决定辞掉工作来照看孩子,毕竟孩子比工作更重要。

小题1:B 推理判断题。从“rushed out, heart in my mouth(心提到嗓子眼儿冲了出去)”判断作者不知道出

什么事了,所以按常理应该是“很是着急”,故选B。

小题2:D推理判断题。根据第二段中“and only a surgeon at another hospital in Bristol could do it.”可以推

出第一家医院的外科医生做不了这个手术,故D正确。

小题3:B推理判断题。根据第三段中“he was covered in tubes and there were wires coming out of his head.(全身都插满管子,头上布满了导线)”说明他的头部脸部全部被覆盖了,当然认不出来啦。

小题4:B细节理解题。根据第四段中“While he(Simon) was gone, the pressure in Freddie’s brain suddenly increased(颅压突然增加)”可以推断作者的儿子“伤情突然恶化”。

小题5:C推理判断题。依据:“I’ve left my job to put my children first.”说明作者认为“孩子比工作更重要”。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。