When I was young, I went looking for gold
时间:2024-03-10 08:42:03 栏目:学习方法
题目内容:
When I was young, I went looking for gold in California. I never found enough to make a rich strike. But I did discover a beautiful part of the country called Stanislau. Like Heaven on Earth, it had bright green hills and deep forests where soft winds touched the trees. By the time I arrived, the charming paradise had been deserted because miners’ good luck didn’t last.
Then, I realized I was not alone after all.
A man was smiling at me as he stood in front of his little house. Its front yard was full of blue and yellow flowers. White curtains hung from the windows and floated in the soft summer wind.
Still smiling, the man invited me inside. My spirit seemed to come to life again. I saw a bright rug on the shining wooden floor. And on little tables there were seashells, books and china vases full of flowers. A woman had made this house into a home. The delight in my heart showed on my face. The man read my thoughts. “All her work.” He said affectionately, “Nothing here hasn’t felt the touch of her hand.”
One picture on the wall was not hanging straight. He went to fix it. He stepped back several times to make sure the picture was straight. Then he gave it a gentle touch. “She always does that,” he explained, “It is like the finishing pat a mother gives her child’s hair after she has brushed it. I don’t know why I do it. I just do it.”
As he talked, I went to a little black-walnut shelf that held a small picture of the most beautiful creature I had ever seen. There was a sweetness and softness in the woman’s expression. The man stared at the picture. “Nineteen her last birthday. That was the day we married. When you see her...ah, just wait until you meet her!” “Where is she now?” I asked. “Oh, she is away visiting her parents. This is Wednesday,” he said slowly. “She will be back on Saturday, in the evening.”
That night, I stayed. The man told me his name was Henry.
Thursday evening we had two visitors, Tom and Joe. “We just drop over to ask when little madam is coming home. Any news from her?” “Oh yes,” the man replied. “A letter.” He took a yellowed letter out of his wallet and read it. It was full of loving messages. While reading, he glimpsed his friends and cried out, “Oh no, you are doing it again, Tom! Take your hands away and let me see your eyes. I’m going to tell her this time!” “No, you mustn’t do that, Henry,” the grey-haired miner said. “I am getting old. And any little sorrow makes me cry. Lord, we miss her so.”
Saturday finally came.
I was glad to see his two friends, Tom and Joe, with guitars, coming down the road as the sun began to set. They put the flowers they brought in vases and began to play some fast and lively songs.
Henry’s friends kept giving him glasses of whiskey. When I reached for one of the two remaining glasses, Tom stopped my arm. “Drop that! Take the other.” he whispered. I did so. Henry was served last. He had hardly swallowed his drink when the clock struck midnight. His face grew pale and paler. “Boys,” he said, “I am sick with fear. Help! I want to lie down.” Henry was asleep almost before the words were out of his mouth.
In a moment, those handy men had his clothes off and tucked him into his bed. They seemed to be getting ready to leave. So I said, “Please don’t go, gentlemen. She won’t know me. I am a stranger.” They glanced at each other. Then Joe said, “She? Poor thing, she’s been dead nineteen years!” “Dead?” I whispered. “That or worse.” he said.
“She went to see her folks half a year after she got married. On her way back, on a Saturday evening in June, when she was almost here, the Indians captured her. She’s never been heard of since. Henry went insane. But he only gets bad when that time of year comes round. Then we drop in here, three days before she’s due, to encourage him up and listen to him read the letter. Saturday we all come and get everything ready for a dance. We’ve done it for nineteen years. The first Saturday there were twenty-seven of us, but only two now. We drug him to sleep through the night. Then he’s all right for another year.”
The two old men opened the door and disappeared into the darkness of Stanislau.
小题1:You can sense the existence of a woman from the following sentences EXCEPT “______”.
A.Soft winds touched the trees in Stanislau.
B.There was a bright rug on the shining wooden floor.
C.There were seashells, books and china vases full of flowers.
D.A little black shelf held a small picture of a woman.小题2:Tom cried when Henry read the yellowed letter, because ______.
A.he was getting older and older
B.he was moved by the loving messages in the letter
C.he felt sad at the thought of Henry’s wife
D.he was disappointed that Henry’s wife would arrive so late小题3:Tom stopped my reaching for whiskey because ______.
A.there was not enough whiskey for Henry
B.he didn’t want me to get drunk
C.that glass of whiskey was drugged
D.it was for Henry’s wife小题4:The underlined word “insane” probably means “______”.
A.depressed
B.disappointed
C.mad
D.sick小题5:It can be inferred from the passage that ______.
A.Henry’s wife was 38 when she was last seen
B.Tom and Joe have heard the letter many times
C.the author stayed in Henry’s house because he was lost
D.the two miners came on Saturday to share past memories小题6:The story is mainly about ______.
A.ever-lasting love
B.lifelong friendship
C.an unforgettable experience
D.charming Stanislau
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:C
小题4:C
小题5:B
小题6:A
答案解析:
本文主要讲述了痴情的Henrry的妻子去世了,在这么多年以来,他一直都在怀念自己的妻子,以至于都疯掉了。作者是为了歌颂美丽的爱情。
小题1:A 细节题。根据文章第4段. I saw a bright rug on the shining wooden floor. And on little tables there were seashells, books and china vases full of flowers. A woman had made this house into a home. The delight in my heart showed on my face. The man read my thoughts. “All her work.” He said affectionately, “Nothing here hasn’t felt the touch of her hand.” 可知BCD三项都可以感到女性的存在。A项没有涉及。
小题2:C 推理题。根据While reading, he glimpsed his friends and cried out, “Oh no, you are doing it again, Tom! Take your hands away and let me see your eyes. I’m going to tell her this time!”可知Tom非常难过,主要是因为Herry妻子的去世。故C正确。
小题3:C 细节题。根据文章倒数2,3行. We drug him to sleep through the night. Then he’s all right for another year.”可知那杯酒是毒品,能够让Herry睡着让他度过这个晚上。故C正确。
小题4:C 推理题。根据She’s never been heard of since. Henry went insane. But he only gets bad when that time of year comes round.可知妻子没有回来让他疯掉了。故C正确。
小题5:B 推理题。根据文章倒数2,3行We’ve done it for nineteen years. The first Saturday there were twenty-seven of us, but only two now. We drug him to sleep through the night. Then he’s all right for another year.”可知这样的事情他们做了19年了。那么那封信也听了很多遍了。故B正确。
小题6:A 主旨大意题。本文主要讲述了痴情的Henrry的妻子没有了,在这么多年以来,他一直都在怀念自己的妻子,以至于都疯掉了。作者是为了歌颂美丽的爱情。故A正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅